Sverigeunionen av Soroptimistklubbar

Nyheter från klubbarna

Stockholmsklubbarna och OTW

Ett antal glada Stockholmssystrar träffades på lördagen utanför centralen för att manifestera i centrala stan. Vädret var inte det allra bästa men stan lystes upp av våra färgglada väster och paraplyer.

Fler bilder här

Stockholmklubbarna har bjudit på Fika

Den 5 oktober gick tre Stockholmssystrar till BoStället på söder där hemlösa kvinnor har möjlighet att få mat, vila med mera. Med oss hade vi sockerkaka, rulltårta och äppelpaj. Allt gick åt i ett nafs. Då fick vi också tillfälle att besöka den takterrass som kvinnorna fått möjlighet att arrangera och sköta om.

Se fler bilder här

Höör-Hörby firar 40 år den 3 september på Bosjökloster

Här är en inbjudan till klubbens 40-årsjubileum.

Läs mer här

Det nionde Soroptimistloppet i Lund

Detta lopp har nu genomförts. Vi väntar med spänning på en rapport från eventet

Läs mer här

Ystads Soroptimistklubb har tagit fram örhängen

Örhängena kostar 100:- paret så länge lagret räcker

Läs mer här

Hur kan vi hjälpa unga utsatta kvinnor och flickor

Den 10 mars kunde vi, Göteborg-Bohus Soroptimistklubb, göra allvar av det flerklubbsmöte vi planerat sedan pandemin bröt ut 2020. Äntligen kunde vi fysiskt träffa systrarna i Göteborg-Mölndal- och Göteborg-Mölnlyckeklubbarna på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Äntligen fick vi möjlighet att lyssna till Michael Verdicchio och hans gripande berättelse om projektet Systrar som han tillsammans med fotografen Meli Pettersson Ellafi drivit. Michael Verdicchio, grävande reporter på Göteborgs-Posten har lyft fram en kvinnogrupp, som det sällan talas om - unga kvinnor i prostitution. För detta vann han 2020 Guldspaden, Sveriges finaste journalistpris.
Motiveringen löd ”För att med offrens röster ha blottlagt mekanismer som driver barn och unga in i prostitution”. Många var - och är - just barn.

Läs mer här