Sverigeunionen av Soroptimistklubbar

Nyheter från klubbarna

Orange the World – så här gjorde vi i Strömstad

Följ med Strömstadklubben på en liten konstvandring i vår lilla stad! Den här aktionen blev inledningen på Orange The World-kampanjen, som vi genom en insändare i lokalbladet hade uppmärksammat folk på. Kvällen den 24/11 skred vi alltså till verket i vinterkylan, ett litet gäng entusiastiska systrar utrustade med västar, ljusslingor, orange tygremsor och band.

Se alla utsmyckade konstverk här

BoKlara i Kungsträdgården

Vilken folkfest det var i går (19/12) när Stadsmissionen ordnade jullunch i Kungsträdgården.
Från Stockholmklubbarnas gemensamma BoKlaragrupp var vi fem personer och dessutom anslöt Ann-Christin och Berit från Vaxholms-klubben tillsammans med Berits syster från Göteborg, som var på besök.

För er som inte hade möjlighet att närvara, så kunde vi efter lite köande swisha SEK 100 (och uppåt) och sen förse oss med en tallrik risgrynsgröt med tillbehör och en skinkmacka (det fanns också ett vegan/vegetariskt alternativ, som jag inte provade). Till maten fanns små flaskor med Julmust och apelsin. Även kaffe och te fanns för den som önskade.

Vi lyckades hitta varandra igen efter att alla försett sig med mat och samlades runt ett 'ståbord'.

Kulturskolan underhöll oss med härlig jazz framförd av fyra ungdomar, varav en tjej spelade på en 'ståbas'.

Trots sol och vindstilla, blev det kallt om fötterna, så vi skiljdes åt efter en timme, för att lämna plats åt andra, som hela tiden strömmade till. För oss blev det en lyckad tillställning. Hoppas att det bidrog till 'klirr i kassan' för Stadsmissionen.


Se fler bilder här

Växjö sorooptimjstklubb och Musikhjälpen

Den 11 december vid starten av Musikhjälpen finns Växjös Soroptimister representerade på det s.k. Kärlekstorget i anslutning till glasburen.
Vi kommer ha en bod från kl 17:00 – 22:00 den 11 december. Själva inlåsningen sker kl. 20.00.

Senaste nytt: Musikhjälpens Soroptimist-bössa inbringade 21270 kr till Radiohjälpen att bekämpa hunger med!
Bra jobbat!

Varbergs Soroptimistklubb deltog i Föreningsmässan i Varberg

Här är en artikel (som vi fått tillstånd att dela med er) ur dagens Hallands Nyheter. Vi i Varbergs Soroptimistklubb deltog i lördags 4/11 på Föreningsmässan på Varbergs Arena tillsammans med många andra föreningar. Det var mycket positivt och vi fick tillfälle att informera om oss och vår verksamhet för många trevliga besökare samt reportern på Hallands Nyheter.

Tryck här för bättre visning av artikeln

Stockholmsklubbarna och OTW

Ett antal glada Stockholmssystrar träffades på lördagen utanför centralen för att manifestera i centrala stan. Vädret var inte det allra bästa men stan lystes upp av våra färgglada väster och paraplyer.

Fler bilder här

Stockholmklubbarna har bjudit på Fika

Den 5 oktober gick tre Stockholmssystrar till BoStället på söder där hemlösa kvinnor har möjlighet att få mat, vila med mera. Med oss hade vi sockerkaka, rulltårta och äppelpaj. Allt gick åt i ett nafs. Då fick vi också tillfälle att besöka den takterrass som kvinnorna fått möjlighet att arrangera och sköta om.

Se fler bilder här

Höör-Hörby firar 40 år den 3 september på Bosjökloster

Här är en inbjudan till klubbens 40-årsjubileum.

Läs mer här

Det nionde Soroptimistloppet i Lund

Detta lopp har nu genomförts. Vi väntar med spänning på en rapport från eventet

Läs mer här

Ystads Soroptimistklubb har tagit fram örhängen

Örhängena kostar 100:- paret så länge lagret räcker

Läs mer här

Hur kan vi hjälpa unga utsatta kvinnor och flickor

Den 10 mars kunde vi, Göteborg-Bohus Soroptimistklubb, göra allvar av det flerklubbsmöte vi planerat sedan pandemin bröt ut 2020. Äntligen kunde vi fysiskt träffa systrarna i Göteborg-Mölndal- och Göteborg-Mölnlyckeklubbarna på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Äntligen fick vi möjlighet att lyssna till Michael Verdicchio och hans gripande berättelse om projektet Systrar som han tillsammans med fotografen Meli Pettersson Ellafi drivit. Michael Verdicchio, grävande reporter på Göteborgs-Posten har lyft fram en kvinnogrupp, som det sällan talas om - unga kvinnor i prostitution. För detta vann han 2020 Guldspaden, Sveriges finaste journalistpris.
Motiveringen löd ”För att med offrens röster ha blottlagt mekanismer som driver barn och unga in i prostitution”. Många var - och är - just barn.

Läs mer här