SNLA - Nordic leadership training for young women

DENNA SIDA LIKSOM ALLA ANDRA WEBBSIDOR KOMMER INOM KORT FLYTTAS TILL ANNAN PLATTFORM. INGEN UPPDATERING AV SIDAN GÖRS FÖRE FLYTTEN

Soroptimist Nordic Leadership Academy   

SENASTE NYTT

På grund av Covid 19, har vi flyttat det fysiska SNLA-mötet i Kalundborg, Danmark till v 25, 2021. Under tiden fram till dess kommer vi att har en inledande digital vecka nu efter midsommar, med några inledande webinar, och till hösten påbörjas en serie av on-line ledarskaps utbildningar som sker månadsvis.


Här presenteras namnen på deltagare från Sverige. Det har som vanligt varit mycket svårt att selektera, då alla ansökningar var mycket bra, men endast 5 platser har vi! 

 

     

Alfhild Hedelin

Student 
Industrial  Engineering and Management

SI club recommendation:
Göteborg Mölndal

 

Elin Björnsson

Data Scientist Telia
MSc Algortithm, LAnguage & Logic  

SI club recommendation:
Göteborg Bohus

     

 

Linnea Ingeström

Software Test  Engineer 
Aerospace Engineering

Individuell rekommendation av Soroptimist

 

 
Maria Stjerndal

Student 
BSc Environmental Science + political science 

SI club recommendation:
Höör-Hörby

     
 

Victoria Forsman 
Publishing manager 
Civil Economics & Int. Business Communications

Currently living in Denmark

Reserve from SNLA Finland

 

 

Webinarier med deltagarna planeras under året.

Nu fortsätter den vanliga informationen

Soroptimist Nordic Leadership (SNLA) är en utbildning som ger grunderna i ledarskap och personlig utveckling för unga kvinnor. Den kommer att ges årligen återkommande i de fem nordiska länderna under en sommarvecka. SNLA började i Sverige, på Öland 2017 och är baserad på en modell utvecklad inom Soroptimist International Europa.
I sommar 2020 går denna intensiva vecka av stapeln i Danmark, mer info finns längre ner på sidan.

Vad händer under en SNLA-vecka?

SNLA har varje dag ett inslag av fysisk aktivitet, oavsett om det handlar om att ta sin resväska upp och ner till det rum som du delar med en annan deltagare eller att stretcha ut på en yoga-matta. Allt för att kroppen och knoppen ska få fart! Måltiderna är i samma lokaler eller så tar vi chansen att äta utomhus, det gör vi vid minst ett tillfälle för att lära känna de unika omgivningarna runt SNLA.

Innan man åker får man uppgifter som tas upp under veckan och dessa uppgifter görs både individuellt men också aktivt i grupper. Det handlar om workshops, där lärarna inspirerar och lär ut olika ledarskapstekniker för att stärka sin egen självinsikt och självkänsla.

Som deltagare får du en mängd olika verktyg som man kan använda i sin yrkesvardag: bli en bättre presentatör, hur leder man ett projekt och kunskap om att debattera. Det är några exempel! Miljö och hållbarhet är också inslag på agendan under denna intensiva vecka! Som deltagare förväntas du att hålla en egen presentation i slutet av veckan, redovisa en egen berättelse och aktivt delta i en gruppresentation. Varje nordiskt land skickar fem kandidater och vi pratar engelska hela tiden.

Schemat är fullspäckat för att ge deltagarna så mycket som möjligt. Reflektion efteråt är viktigt och därför erbjuder vi Soroptimister alla deltagare möjligheten att få en mentor: en möjlighet att ha ett bollplank för att fortsätta sin personliga och professionella resa inom ledarskap!
Här kan du ladda ner information om SNLA-veckan i PDF-format, perfekt att skriva ut eller att skicka vidare via e-post.

Hur söker man?

Varje kandidat för Sverige skall vara rekommenderad av en klubb, och rekommendationsbrevet skall skrivas under av klubbens president, skannas in/fotas och skickas via email till linda@schang.se.  Rekommendationsbrevet skall innehålla en kortfattad motivering för rekommendationen. Klicka även här för information i PDF-format
  

Kontakta gärna Linda Schang på 0702287948 om ni har några frågor.

Vad säger tidigare deltagare?

Varje nordiskt land skickar 5 kandidater och här är Emmas ord om SNLA 2019, som var i Rauma i Finland. Utvärderingar från de tidigare åren visar på att man är mycket nöjd med ledarskapsveckan.  Klicka här för att läsa vad fler tycker om sin vecka.

SNLA 2020 will be in Denmark  

Soroptimist Nordic Leadership Academy 2020 will take place in Kalundborg, Denmark at Danhostel Kalundborg Vandrerhjem from 21st of June afternoon until 27th of June lunchtime. https://www.kalundborg-vandrerhjem.dk

Kalundborg is today a vivid industrial town, it was founded around a fortress, built by the nobleman Esbern Snares end of 1100-t. A church, a cloister, a hospital and many stonehouses were built between 1240 - 1500.

The venue is close to The Unesco Global Geopark Odsherred with its unique landscape shaped by the ice. The undulating Ice Age scenery has many impressive views and unspoiled nature areas.

SNLA summer 2019 in Finland

It was held June 24th-28th close to Rauma on the Finnish Pearl Coast 
Report to come

SNLA Summer 2018 in Norway

Assessment survey of SNLA by Participants 2018

SNLA summer 2017 in Sweden

Assessment survey of SNLA by participants

Presentation of SNLA by a participant to her support Soroptimist International Club - Uppsala

Film från Öland 2017

 


Klicka även här för affisch 2 och affisch 3