Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Search

Uppsala Carolina

Charterdag 1974-04-20
Mötesdag Andra tisdagen i månaden. BG 477-0640
Vänklubbar

NådendaL–  Finland
SI Solent East– England

 
Klubbkontakt Helena Göransson
President Christine Jakobsson

Minnesmärke över Fadime  Sahindal som mördades  här i Uppsala, 21  januari 2002 , en månad efter hon hållit sitt tal i Sveriges Riksdag – Det har gått många år utan att situationen för unga flickor väsentligt förbättrats.

Skulpturen är gjord av Hanna Beling, Uppsala


UPPSALA CAROLINA SOROPTIMISTKLUBB bildades 1974    

Vi träffas andra tisdagen i månaden i Uppsala kommuns pensionärslokal, Storgatan 11 som ligger mycket centralt.  Vi har många möjligheter till intressanta föredrag och studiebesök i vår stad.

Unionsprojektet Solvatten ligger oss varmt om hjärtat. Vi tackar föredragshållare mfl genom att sätta in ett belopp på projektets konto. Vi har dessutom startat ett nytt Solvattenprojekt som innebär att vi via privatpersoner skickar solvattendunkar till Rwanda.  Vi  stödjerockså unionens arbete för Ukrainas befolkning och  har kontakt även med Ukrainska medborgarae som vistas i vårt län. 

Under några år har vi deltagit i Uppsalas MR-nätverk, särskilt i samband med Internationella kvinnodagen. Vi försöker stärka kontakterna med Stadsmissionen och Kvinnojouren för att hitta vägar att  stötta dem ekonomiskt eller praktiskt.

Mailadress till vår president och klubbkontakt finns överst på denna sida. Ta kontakt och kom  som gäst till oss. Vår klubb kan kanske bli intressant för dig! Välkommen!

 

I Lumbabashi, sydöstra delen av Demokratiska republiken Kongo, 
finns några av våra Solvattenbehållare