Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Search

Stockholm-City

Charterdag 1995-04-01
Mötesdag Ett möte per månad. Dagen varierar.
E-post agneta.westerudd@gmail.com
Facebook Öppna i Facebook (ny flik)
Vänklubbar

SI Helsinki-Meri, Finland

SI Akureiry, Island

SI Lillehammer, Norge

 
Klubbkontakt Eva Striem
Klubbkontakt Agneta Westerudd
President Eva Striem

Uppdatering från Aminata

 

Under 2018-2022 sponsrade klubben en ung gambisk kvinna med finansiering universitetsstudier, Development Studies och engelska på University of The Gambia. Mera om projektet hittar du i Dokumentmappen i inloggat läge.

Avslutade projekt –> Project Academy for Academics.

 

Sedan hösten 2023 studerar Aminata vidare i Venedig och skickar följande hälsning:

 

“By the way, I am pleased to inform you that I have been Recommended by my professor at Ca Foscari university of Venice, to represent The Department of Economics in a school project, because of my Excellent Academic results, last semester. This is just a brief introduction, I will share with you the full interview when the project team published it on their website.”

(videointoduktionen gick inte att ladda upp här.) 2024-05-29

 

 

Till allas glädje kammade vi hem 2:a plats och 3:e plats för bästa projekt 2024 med våra projekt: “Read the signs” och “Rop på hjälp till kvinnorna i Turkiet” 

VÅRA PROJEKT

 

Vi samarbetar med Tensta Kvinno- och Tjejjour där klubben bland annat bidrar till att utrusta en lägenhet som används som temporärt boende av kvinnor och barn som flyr våld i hemmet.

Vi engagerar oss också i gemensamt lärande genom deltagande i seminarier och besök på museer.

 


BoKlara

 

 

I samarbete med övriga Stockholmsklubbar försöker vi ge guldkant på tillvaron för hemlösa kvinnor i Stockholm. 

En projektgrupp ordnar i samråd med BoKlara öppna aktiviteter med kvinnorna, såsom eftermiddagsträffar, middagar, museibesök.

Det vi hoppas bidra till är möjligheter för kvinnorna att komma tillbaka till ett mer självständigt liv via förhoppningsvis givande ömsesidiga samtal kvinnor emellan.

BoKlara, 2023-08-07

Agneta och Eva gjorde ett studiebesök på BoKlara för att stämma av behovet inför hösten samt att titta på deras odlingar på takterrassen som vi har sponsrat från Soroptimisterna. De möttes av denna vackra blomsterprakt: 

 


Utbildning av sjuksköterskor och barnmorskor för fattiga byar i Nepal

 

 

Nepal är ett fattigt land med mycket begränsad tillgång till sjukvård. Detta gäller särskilt mödravård och både spädbarns- och mödradödligheten är ännu hög.

Det fattigaste och mest otillgängliga distriktet Humla i nordväst saknar nästan helt tillgång till hälsovård.

Soroptimisterna Stockholm City bidrar därför till sjuksköterskeutbildning av Dechhen Wongmo från byn Kermi. Efter sjuksköterskeexamen kommer hon att få vidareutbildning till “Skilled Birth Attendant” en lite enklare variant av barnmorska.

 Orange the world

1999 instiftade FN, den internationella dagen för att eliminera våld mot kvinnor den 25 november varje år. I november förra året färgade stockholmsklubbarna Stockholm orange. Vi samlades t ex vid centralstationen för att protestera, med orange kläder och paraplyer. Vi delade ut flygblad mm för att visa vårt stöd för alla våldsutsatta kvinnor och för att sprida budskapet. Se också vår Facebooksida ”Soroptimistklubbarna i Stockholm”.  

Se vår film på youtube

Återvunnet material
Axelremsväskor, brödkorgar, kuvertväskor av mjölk- och juicepaket är hållbara och färgglada produkter som vi själva tillverkar. De passar bra som present. Förtjänsten går till våra olika projekt, och pris för axelremsväska är 250 kr.

 

DÄRFÖR SKA DU BLI MEDLEM HOS OSS

Du blir medlem i en av världens största partipolitiskt och religiöst obundna kvinnoorganisationer med ca 75000 medlemmar i 122 länder.
Du tillhör ett starkt nätverk av yrkesverksamma kvinnor, som bidrar till att stärka kvinnans ställning globalt, nationellt och lokalt.
Du bidrar till att ge kvinnor en plattform för arbete i samhället  och ger kvinnorna en röst.
Du bidrar till förbättringar av de globala målen via våra projekt.
Du kan delta i våra projektresor eller Soroptimistkonferenser över hela världen.
Du kan delta i våra projekt i Sverige och utomlands.
Du får ett världsomfattande nätverk av olika kompetenser.

Du kan göra skillnad tillsammans med oss!

Välkommen att kontakta oss!

LÄR DIG MER OM OSS 

Europafederationens film om Soroptimisterna
Sverigeunionens webbplats
Europafederationens webbplats