8 mars 2016

Kalmar

 

 

På Stadsbiblioteket i Kalmar firas dagen i samarbete med Kvinnojouren Affisch till evenemanget

 

 

 

 

 

Höör Hörby

   
Klubben anordnar en blandad kväll med mingel, musik, föreläsning och självförsvarskurs, i samarabete med lokala föreningar.
Affisch till evenemanget 
   
     

Gävle

   
På stortorget i Gävle deltar soroptimistklubben i en gemensam feministisk manifestation tillsammans med
Kvinnojouren Blåklockan och Tjejouren Vulcana och en massa andra organisationer. Kravet på förtryck mot kvinnor och flickor förs fram i forma av tal, musik samt genom dansen Break the Chain som allmänheten genom sociala medier bjuds in att delta i.
   
     

Kungsbacka

   
Internationella Kvinnodagen på Fyren, kl 17:30
Solvattens grundare Petra Wadström kommer och berättar om sin uppfinning.
Vi kommer att fira denna dag på bibliotek Fyren och vårt projekt Solvatten kommer att vara i fokus!
Bl a kommer grundaren Petra Wadström till detta arrangemang.
Läs mer på Kungsbacka klubbens sida
   
     

Strömstad

   

8 mars firar vi som vanligt med att bjuda in alla tjejer, tanter och modiga män till en festlig kväll med underhållning, utdelning av stipendier till kvinnor som vi vill uppmärksamma och ett hejdundrande lotteri där alla pengar går till kvinnojouren.
Läs inbjudan här

   
     

Jönköping

   
I Jönköping ordnar vi för tredje året i rad en kväll tillsammans med Zontaklubbar och Henriettor. skickar över årets program som är späckat med intressanta föreläsare, mat och mingel.vi är på Spira vårt nya teaterhus där man också kan köpa biljetter! 400 biljetter är redan sålda.
Alla är välkomna!
Läs mer på denna sida
   
     

Uppsala Carolina

   

5 mars fd biografen Grand - Uppsala Carolina deltar under programdag arrangerat av Uppsalas nätverk för mänskliga rättigheter
Läs mer på bloggen

   
     
 

Malmö Limhamn

   
Tillsammans med Malmö Kvinnojour kommer vi att stå på Gustav Adolfs Torg i Malmö den 8:e mars mellan kl 16 och 18 och dels propagera för Soroptimismen, dels visa vårt stöd för Malmö Kvinnojour (se bilaga, insticksblad till Soroptimistbroschyrerna vi delar ut) och även har med oss solvattendunken som vi presenterar för allmänheten.

Vi kommer att ha hattar på oss (som vi har anammat som vårt kännetecken i klubben) med Soroptimistemblem. Kvinnojouren delar ut röda rosor till de förbipasserande och har insamlingsbössor med sig som vi hjälper dem att skramla med!
   
     

Karlstad

   
I Karlstad är Soroptimisterna, för tredje året i rad, med i ett nätverk av organisationer som ordnar en festival i anslutning till 8 mars: Festival för Systerskap. I fjol sträckte sig programmet över en hel helg men i år blir det bara en eftermiddag, start på Stora torget kl12. och avslutning med filmvisning kl.19, Suffragetterna. Vi Soroptimister kommer att ha ett bord med diverse informationsmaterial och vår roll-up i anslutning till lokalen där aktiviteterna sker. Förhoppningsvis knyter vi en del nya kontakter.
Läs programmet här!
   
     

Varberg

   
I Varberg firas kvinnodagen tillsammans med flyktingkvinnorna på en förläggning där vi bjuder på kaffe och tårta.
   
     

Ystad

   

Tillsammans med övriga kvinnoorganisationer i Ystad hade vi ett mycket välbesökt dropin-evenemang med olika programpunkter utspridda under några förmiddagstimmar. Dessutom ordnas en nätauktion till förmån för kvinnojouren med konstverk skänkta av kända Österlenkonstnärer.
Läs mer på bloggen här!

 

   

Informationsmaterial från SIE
(är fritt att använda och även översätta)
Pressrelease from Soroptimist Internationel of Europe

Statement on the occasion of 8/3