den 12 januari 2018

#metoo & aktuella ämnen

Januarimötet hos Anki Bengtsson, samtal oss Soroptimister emellan.

På vårt första möte för året så träffades vi hemma hos Anki Bengtsson som bjöd oss på god mat och dryck.

Ämnet för kvällen var aktuella händelser och projekt som vi medlemmar diskuterade under trevliga former i Ankis härliga föreläsarstuga.

#metoo berör oss alla och det var väldigt intressant att ta del av berättelser som låg både nära och långt borta i tiden, gemensamt för allas berättelser är att de satt spår i oss som inte suddats ut utan snarare förstärkts med tiden. Vi enades om att fula gubbar inte är någon ny företeelse men skillnaden nu är det talas om det och jag tror att vi alla är överens om att det inte går att backa nu när #metoo lyfts upp nu kan det bara bli bättre!

Ann-Marie Klockars berättade om det fantastiska arbete som framförallt hon och några systrar till gör på Korskyrkan i Borås där de sedan flera år tillbaka håller i svenskundervisning för framförallt de invandrarkvinnor som annars haft väldigt svårt att kunna lära sig svenska då de ofta har huvudansvaret för barnen. Med barnpassning tillhands har dessa kvinnor (och män) kunnat ta del av svenskundervisning varje onsdag och Ann-Marie har betytt mycket för dessa kvinnor och verksamheten i stort, vi är fulla av beundran för arbetet som görs.

Vi hoppas att de gäster som var med blev inspirerade och kommer till oss igen.

Alla nyheter