Varberg

Klubbinformation

Region: Region Syd
Charterdatum: 1960-09-03
Mötesdag: Sista tisdagen i månaden.
E-post: varberg@soroptimistsweden.se
Vänklubbar:

Aten Founder – Grekland
Emmen – Nederländerna
Frankenthal - Tyskland
Kitzbühel – Österrike
West Lothian – Scotland
Ålesund - Norge 

Klubbkontakt: Kjerstin Öberg President: Carin Magnusson


Varbergs Soroptimistklubb bildades år 1960. Under årens lopp har klubben på olika sätt medverkat både globalt och lokalt i olika projekt som har till uppgift att stärka kvinnans ställning. 

Vi stödjer olika projekt varav Solvatten är ett projekt som ligger klubben varmt om hjärtat. Vi har under tidigare år varit engagerade i ett projekt genom att försett kvinnor i Senegal med ca 65 st Solvatten. I dagsläget samarbetar vi med olika hjälpprojekt i Zambia och Tanzania.

Lokalt stödjer vi med Kvinno- och Ungdomsjouren i Varberg. Dessutom delar vi ute stipendium till en kvinnlig gymnasieelev.

Klubben har anordnat en studiecirkel, ”Hur jämställda är kvinnor i Sverige? Om kvinnors rättigheter på lättläst svenska” för invandarakvinnor. Projektet blev framröstat av Soroptimistklubbarna i Sverige till Bästa projekt, 2015.

Klubbmedlemmarna träffas varje månad för klubbmöte ofta kombinerat med ett studiebesök. Är även du intresserad av att medverka för att stärka kvinnors ställning och förbättra de mänskliga rättigheterna samt få nya vänner kontakta då Kjerstin Öberg (Klubbkontakt) eller vår president Carin Magnusson.

Vill du stödja vår verksamhet så kan du göra det genom en gåva till bankgiro: 5714-2549 eller Swish-nummer: 1230910604

Varbergs Kalender

Hela Klubbens Kalender