Stockholm-Ekerö

Klubbinformation

Charterdatum: 1986-06-07
Mötesdag: Rullande schema tisdagar, onsdagar, torsdagar.
E-post: stockholm-ekero@soroptimistsweden.se
Vänklubbar: Varde - Danmark Karkula - Finland

Klubbkontakt: Gunnel Barkeby President: Catarina Vesterlund

Vad är Ekerö Soroptimistklubb?  Jo, en grupp glada och entusiastiska "systrar" i olika yrkesroller, som ser sin främsta humanitära uppgift att främja kvinnors och flickors villkor, var än i världen vi behövs. 
Se mer detaljer här

Här hittar du programmet för 2020. Under sammanställningen av Våra projekt hittar ni korta summeringar av våra möten.
Programmet för 2021 består än så länge mest av datum (se kalendern) men kommer att publiceras så fort den fått mer innehåll

           

Våra projekt och aktiviteter

     

Solvatten

Tre personer i klubben deltar i unionens programgrupp för Solvatten eller som det officiella namnet är: "Rent vatten från kvinna till  kvinna".

         

BoKlara 

I samarbete med övriga Stockholmsklubbar.
Vi ordnar middagar 4 ggr per år och eftermiddagsaktiviteter en gång per månad.
Två av klubbens medlemmar deltar i projektets arbetsgrupp och flera andra deltar i de olika aktiviteterna.
Verksamheten har nyligen flyttat från Klaragården i centrala Stockholm till Högbergsgatan 51 men vi fortsätter på samma sätt.

   

Integration

Vi deltar sedan ett par år i Ekerö kommuns Integrationsarbete, Öar utan gränser, bl.a. genom att delta i språkcafé i Mälarökyrkan. Vi har genom detta också fått kontakt med en syrisk familj på fem personer som vi stöttar med råd, språkundervisning och allmän orientering i det svenska samhället    

 

Övrigt 

Överskott från våra mötesaktiviteter går till bidrag till olika organisationer. I första hand Solvatten men de  senaste åren har vi också skickat pengar till Fistulasjuhuset (underlivsskador), Operation Smile (gomspalt), SNLA (unionens mentorprogram för unga kvinnor) och Alla kvinnors hus
             

Verksamhet 2020

Protokoll eller längre sammanfattningar av mötena hittar ni under Dokument /2020!  Ibland finns bilder i fotoalbumen.

Julmötet: ett digitalt möte som blev verkligen lyckat. Ni hittar Ingrid AA utmärkta sammanfattning under Dókument/2020. Ni hittar en annan sammanfattning på Bloggen (inlagd 15/12).
Eftersom våra bilder i album endast kan ses av inloggade soroptimister hittar ni några där som ett litet memento.

Novembermötet, vårt första digitala! Vi besöktes  av Hermine Holm från organisationen Rise. Här hittar ni hennes presentation samt  posters att använda. Poster 1, Poster 2.

Oktobermötet = Årsmötet hölls också på båtklubben. Protokollet hittar ni under   Dokument/Årsmöte 2020 (preliminärt tills dess det blivit signerat). Vill ni se andra dokument från mötet kan ni vända er till er webbansvarig.

Septembermötet blev också ett möte på Etas båtklubb, där vi fick lyssna på Walburga Habsburg Douglas som berättade lite om sin uppväxt men mest om sin tid om parlamentarisk assistent i EU och som journalist i USA. Vi höll avstånd och ingen blev sjuk!

Augustimötet blev av!!! Och tillsammans! Samling på Etas båtklubb på Essingeöarna. Bilder i fotoalbumet.

Mars, April, Maj: Tyvärr har alla möten som inbegriper närkontakt blivit inställda, inta bara Stockholmklubbarnas gemensamma årliga marsmte utan även klubbmöten, Styrelse- och arbetsgruppsmöte sköts numera via telefon eller digitala möten med hjälp av Skype eller Zoom,

Februari: Vi provade en ny lokal som Camilla tillhandahöll och efter ett kort men bra klubbmöte samt rödbetssoppa, lyssnade vi på Yvonne Hirdman, som höll ett intressant och inspirerande föredrag.
Januari:
Året började med ett januarimöte utan föredrag då vår nye president kände ett behov av att diskutera vad vi gör nu och vad vi vill göra i framtiden.

Protokoll från våra möten hittar ni under /Dokument /2020.

För att inte alltför mycket information skall finnas på denna sida så har klubbytan tidigare år kopierats till fyra filer

Information från 2019 hittar ni under Dokument/2019/Klubbyta 2019
Information från 2018 hittar ni under Dokument/2018/Klubbyta 2018
Information från 2017 hittar ni under Dokument/2017/Klubbyta 2017
Information från 2016 hittar ni under Dokumnet/2016/Klubbyta 2016

 

Även tävling 2 är avslutad. Ingen anmälde sid denna gång heller. Hur många av er går in på vår hemsida. undrar en något luttrad webbansvarig

 

.
   
   
   

Stockholm-Ekerös Kalender

Hela Klubbens Kalender