Stockholm-City

Gambia okt 2019: Tiina, Gun, Bibbi, Annica och Aminata, ung student in the University of The Gambia och soroptimist i SI Banjul

Klubbinformation

Charterdatum: 1995-04-01
Mötesdag: Ett möte per månad. Dagen varierar.
E-post: stockholm-city@soroptimistsweden.se
Vänklubbar:

SI Helsinki-Meri, Finland

SI Akureiry, Island

SI Lillehammer, Norge

SI Tallinn Old Town, Estland

Klubbkontakt: Lotta Granberg President: Lotta Granberg

Nytt år – nya utmaningar

Vi har just klivit in i 2020 och många trevliga utmaningar väntar under året. Vid årets första klubbmöte som genomfördes på Forum Syds kontor i Stockholm bestämdes att klubben kommer att stödja ett projekt i Gambia. Projektets mål är dels, att öka jämställdheten mellan män och kvinnor i två gambiska byar genom att arbetet fördelas mer rättvist mellan könen. Och dels, att säkra mattillgången genom ökad kunskap om hur man tar tillvara grödor och använder dem effektivt. Bl a ska ”milling machines” köpas in för att underlätta det tunga arbetet som det innebär att mala. Det innebär att vi behöver hitta nya finansieringskällor.
Under våren kommer tidpunkten för valen att ändras, så att vi väljer nya positioner i maj (i stället för oktober). Planeringen för nästkommande år sker också tidigare så att budgeten kan vara klar vid årsmötet. En förändring för året är att vi bildar arbetsgrupper i verksamhetsplanen som får räkna ut vad de behöver i anslag alternativt vad som behöver samlas in, för att kunna genomföra aktiviteter.
Under mars månad bjuder vi in till ett möte med alla stockholmsklubbar och programmet kommer snart ut på webben och i utskick till medlemmarna. Gäster är välkomna. Datumet är den 19 mars. Temat är Våld och kanske inte så upplyftande, men viktigt att uppmärksamma. Särskilt fokus är förstås våldet mot kvinnor som är ett stort samhällsproblem och ofta ett underskattat problem som påverkar hela familjer.
Under kommande året fyller vår klubb 25 år och det kommer så klart att firas! Företrädesvis på en ö med fyr!
Kram Lotta


 

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta president Lotta Granberg 070-3633527 lottagranberg1@gmail.com eller klubbens medlemsansvarig; Agneta Westerudd 070-5393380  

Stockholm-Citys Kalender

Hela Klubbens Kalender