Stockholm-City

Welcomed by Nora Lam, SI Convention Committee, Malaysia
SI Akuyreiri Sister Laufey Gudrun Baldirsdottir at Convention
Exotic sister with Bente, the Norwegian Union President at Convention

Klubbinformation

Charterdatum: 1995-04-01
Mötesdag: Ett möte per månad. Dagen varierar.
E-post: stockholm-city@soroptimistsweden.se
Vänklubbar:

SI Akuyrere

SI Helsinki Meri

SI Lillehammer

SI Tallinn Old Town

Klubbkontakt: Lotta Granberg President: Lotta Granberg

Full fart på klubbens verksamhet

Hej!
Oktober 2019
Nu är vi framme en bra bit in i hösten och det känns kul att klubben är aktiv och har många saker på gång. Sommaren som gick startade med en gemensam AW på restaurangen på båten Mälardrottningen där vi åt och drack gott och satt och spontan-pratade.Fyra medlemmar deltog i SI Convention i Kuala Lumpur och fick tillfälle att lyssna på många intressanta föredrag av absolut toppklass samt skapa nya kontakter.
Hösten har innehållit vår årliga kräftskiva hos Linda, föredrag om kampen mot trafficking, inspirerande presidentmöten som vår Unionspresident kallat till samt årsmöte. Nu håller vi också på att planera för kommande aktiviteter under 2020. Bl a ska vi besluta om vilket eller vilka projekt vi ska ge oss in i.
Om du är ny på vår sida och läser detta så kan jag berätta att vi är 24 kvinnor i klubben från olika verksamhetsområden. Vi ses en gång i månaden på klubbmöten och utöver detta blir det en del möten i samband med att vi har en grupp som flätar korgar för att sälja så att vi får in pengar till våra projekt. Det sker också möten för att planera t ex resor till våra vänklubbar och studieresor. Just nu planeras inför en resa till Gambia för att besöka den student vi stöttar med universitetsstudier samt en resa till Elfenbenskusten där några från klubben kommer att delta vid bildandet av den nya afrikanska federation som bildas. Detta är något helt unikt i vår rörelses 99-åriga historia.

Vi i Stockholm City vill skapa förändring och förbättra för kvinnor i världen och i Sverige. Vi lär oss kontinuerligt mer om kvinnors och flickors villkor och har kunniga medlemmar som kan berätta om sina erfarenheter och kunskapsområden. Vi bjuder gärna in experter som har något intressant att lära oss. Vi ser också till att ha roligt tillsammans.

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta president Lotta Granberg 070-3633527 eller klubbens medlemsansvarig; Agneta Westerudd 070-5393380     

Stockholm-Citys Kalender

Hela Klubbens Nyheter