Stockholm-City

Student Aminata Ceesay, Gambia
Finalisterna inkl Aminata, Gambia
Karta Atlantkusten, Gambia

Klubbinformation

Region: Region Mitt
Charterdatum: 1995-04-01
Mötesdag: Ett möte per månad. Dagen varierar.
E-post: stockholm-city@soroptimistsweden.se
Vänklubbar:

SI Akuyrere

SI Helsinki Meri

SI Lillehammer

SI Tallinn Old Town

President: Annica Frank  

Välkommen till Stockholm-City Soroptimistklubb!


Vår klubb chartrades 1995. Vi är just nu 28 medlemmar.

Våra projekt och program

Vi har startat upp verksamhetsåret 2017/2018 den 1 oktober.

I september 2016 avslutade vi ett treårigt projekt, där vi har sponsrat ett husbygge till en ensamstående kvinna med två döttrar boende i Kongo-Brazzaville. Ett projekt, som inte bara gav oss en bra sak att lägga pengar på, utan vi fick även kunskap om hur det är att vara en yrkesverksam kvinna och bli änka. När mannen förolyckas, tillfaller inte mannens tillgångar änkan. Enligt lagen ja, men enligt praxis, nej. Vi anordnade även en resa till Kongo-Brazzaville som gav oss minnen och kontakter för livet.

Det är en spinn-off som detta nätverk ger, ringarna på vattnet. Man börjar med att skänka pengar till tegelstenar, och det slutar med att vi själva får lära oss så mycket nytt.

2017 har vi valt att stödja unionens senaste projekt, SNLA, Soroptimist Nordic Leadership Academy. Ett projekt som under en vecka i sommar kommer att erbjuda unga kvinnor från de nordiska länderna en ledarskapsutbildning. Deras arbetsmaterial kommer inte handla om fiktiva fall utan de kommer bland annat att genomlysa nätverket Soroptimisterna och komma fram med konkreta förslag. Vi ser ivrigt fram emot resultatet där det finns en möjlighet att både de och vi utvecklas.

Före sommaren beslutade vi att under läsåret 2017/2018 sponsra en akademisk utbildning till en ung kvinna i Gambia via en svensk stiftelse Academy for Academics, AforA. När alla gör något blir det en hel del. För en individ gör det skillnad för hela livet. För våra medlemmar finns alla projektdokument i dokumentmappen.

Om du bor i Stockholmsområdet så är du välkommen att besöka oss som gäst eller att bli medlem.

Vi tar gärna emot nya medlemmar!

Vi tillverkar riktigt fina väskor av mjölkpaket. Överskottet går till klubbens projekt.

Stockholm-Citys Kalender

Hela Klubbens Kalender
Hela Klubbens Nyheter