Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Search

SNLA – Nordic Leadership Academy

2023 års deltagare

SNLA 23 – 29 JUNI 2024 i Norge

For information in English click here!

Ansökan för SNLA 2024 är öppen nu: länk till ansökningsformulär

Bra om du har CV på engelska tillgänglig
Sista ansökningsdag – 18 mars 2024
Flyer att ladda ner
Följ oss på Instagram  #snlaacademy

Soroptimist Nordic Leadership Academy (SNLA) är en utbildning som är utformad för att stödja unga kvinnor mellan 20 och 30 år att uppnå framtida ledarroller.

Utbildningen, som sker på engelska, ges årligen under en sommarvecka i ett av de fem nordiska länderna. Varje nordiskt land utser fem deltagare. Vi väljer en plats i en trevlig miljö, gärna med en historisk eller kulturell bakgrund. SNLA började på Öland 2017 och hölls därefter i Röros, Norge, sedan i Rauma, Finland följt av Danmark (digitalt) och i Bifröst, Island 2022. Senast var vi i Sverige på Skurups folkhögskola 2023.

Under SNLA bekantar du dig med olika verktyg som du kan använda i din vardag, huvudsakligen inom följande områden:

  • Kommunikation, teori och övningar
  • Presentationsteknik
  • Feedback, teori och praktiska övningar
  • Projekt och hur man leder dem
  • Ledarskap – vad är bra ledarskap
  • Teams och hur man jobbar i team – virtuella teams
  • Hållbarhet

Även övningar i andning, röst och Yoga ingår vilket ger en djupare insikt i att använda hela kroppen och inte bara knoppen. Varje dag innehåller också moment av fysisk aktivitet. Till exempel har walk-the-talk blivit ett uppskattat sätt att reflektera över uppgifter samtidigt som man promenerar.

SNLA 2023

Att delta i SNLA kostar inget, dvs utbildningen, kost & logi samt resan till och från din hemort kostar inget.

Vad händer under en SNLA-vecka?

Vi jobbar i workshops, där lärarna inspirerar och lär ut olika ledarskapstekniker för att stärka din egen självinsikt och självkänsla. Du medverkar aktivt i grupparbeten och deltar i en eller flera gruppresentationer. Du arbetar också på egen hand och förväntas hålla en kortare presentation i slutet på veckan. Uppgifter som ska förberedas meddelas i god tid innan SNLA sätter igång.

Vi ägnar minst en halv dag åt att bekanta oss med omgivningarna. Det är ingen slump att SNLA hålls på en vacker plats där naturen och kulturen gör ett bestående intryck hos deltagarna.

Mentoring

SNLA schemat är fullspäckat för att ge deltagarna så mycket som möjligt. Reflektion efteråt är viktigt och därför erbjuder Soroptimisterna alla deltagare möjligheten att få en mentor: en möjlighet att ha ett bollplank för att fortsätta sin personliga och professionella resa inom ledarskap!

För mer information, kontakta linda@schang.se

For information in English click here!

Film från Öland 2017 (en Youtube film)

Våra svenska deltagare ger sina perspektiv på akademin: Det har varit en väldigt intensiv och inspirerande vecka i Skurup. Vi har utvecklat nya verktyg och lärt oss hur vi kan använda dem i våra yrkesroller och för personlig utveckling. Under veckan har vi fått utmana oss själva och fått nya perspektiv. Dessutom har vi lärt oss om Soroptimisterna som organisation och deras viktiga arbete. Utöver det har vi fått möjligheten att utöka vårt nätverk genom att skapa kontakter med likasinnade kvinnor i Norden och Baltikum. Slutligen vill vi rikta ett stort tack till er som organiserat veckan för ett fint arrangemang och för att vi fick chansen att delta.

(Intern information tillgänglig för inloggade soroptimister finns här)

SNLA 23-29 juni 2024 i Norge

Bra om du har CV på engelska tillgänglig

Sista ansökningsdag – 18 mars 2024

Flyer att ladda ner 

Följ oss på Instagram  #snlaacademy