Hur kan vi bidra

Den 25 april 2015 skakade en förödande jordbävning landets som följdes av efterskalv vilket fördrev miljontals människor.

Som Soroptimister vet vi att i en katastrof drabbas alltid kvinnor och flickor oproportionerligt hårt. Vi vet också att utbildning för kvinnor och flickor är nyckeln till ekonomisk egenmakt som påverkar familjen och samhället de lever i positivt. Därför kan våra bidrag i Educate to Lead- Nepal göra stor skillnad.

Världssamfundet har satt en tidsfrist på 2030 för inkluderande och rättvis utbildning av god kvalitet för alla. Att utbilda kvinnor och flickor på landsbygden Nepal bidrar till detta och ger nästa generation verktyg och möjlighet att bekämpa fortsatt fattigdom.

Sharon Fisher är ordförande för Educate to Lead: Nepal. I ett brev till Sverigeunionen skriver hon;
Klubbarna donera den summa de själva väljer, alla donationer är mycket uppskattade. När man arbetar kollektivt gör det sådan stor skillnad när allt summeras. Vi är halvvägs till vårt mål (påverka livet för 1000 kvinnor och flickor) och medel för årets insatser och arbete kommer in från klubbar som er. Detta kommer att ge mer effekt under hela året.
För närvarande har vi fyra pågående projekt som påverkar omkring 450 kvinnor och flickor. Vi är säkra på att nå vårt mål med nästa omgång av projekt och finansiering.
Alla donationer går igenom Federation HQ kontor för vidare överföring till SI HQ där de betalas ut till projekt.

Vill ni bidra?

Sätt in valfritt belopp på Unionens BG 5923-9863, märk betalningen med
Educate to lead Nepal och KLUBBENS NAMN. Sista inbetalningsdag är den sista september 2017.

För mer information:

Läs mer: www.soroptimistinternational.org

Kontakta:

SIE kontaktperson heter Caroline Junier:

SI: president