Unionsprojekt 2020

 

Social distansering pga COVID-19 begränsar vår vardag. Vi i Sverige kan ändå njuta avfriheten till naturen och att kunna röra oss relativt fritt. Men det gäller inte alla: De barn och kvinnor som lever i våldsamma relationer. Med ursäkten att det gäller COVID-19 tar sig förövarna rätten att ytterligare begränsa dessa utsattas tillgång till omvärlden!

Vi Soroptimister vill vara beredda att hjälpa de kvinnor och barn som lyckas ta sig vidare från dessa för-hållanden. Därför startar vi nu unionsprojektet OMSTART, där alla klubbar inbjuds för att medverka. Som en del av unionsprojektet ingår att samla in pengar för att stödja det arbete som tjej- och kvinnojourer gör i Sverige. Det här är ett unionsprojekt dvs nationellt projekt som är inom programområdet Våld mot Kvinnor: ett av våra fokusområden!

Vi startar den 25 maj, på en orange dag!

Den 25 maj (som är en av FN:s orange dagar) börjar vi med lanseringen. Denna sker bland annat genom information om insamlingen i sociala medier. Se till att följa oss på Facebook!

Informationsmöte - online - måndag 1 juni

Insamling för en stödfond är en del av detta unionsprojekt. För att skapa en större helhetsbild bjuder vi in till ett informationsmöte, måndag 1 juni, där vi presenterar bakgrund, upplägg, förslag på klubbaktiviteter/material och vad kan jag som enskild medlem göra. Klicka här för att anmäla dig till vårt onlinemöte (1 juni, kl. 19:00)

Enkelt att bidra!

Sverigeunionen av Soroptimistklubbar är en del av världens största kvinnoorganisation och vill att alla kvinnor ska ha rätt till en omstart. Tillsammans kan vi göra skillnad för flickor och kvinnor, swisha bidrag till: 123 530 02 64

Det är vårt nationella Swish-nummer och ni klubbar kan också använda det.

OMSTART unionsprojekt

Unionens Kalender

Hela unionens kalender