Unionsprojekt 2020

 

Social distansering pga COVID-19 begränsar vår vardag. Vi i Sverige kan ändå njuta av friheten till naturen och att kunna röra oss relativt fritt. Men det gäller inte alla: De barn och kvinnor som lever i våldsamma relationer. Med ursäkten att det gäller COVID-19 tar sig förövarna rätten att ytterligare begränsa dessa utsattas tillgång till omvärlden!

Vi Soroptimister vill vara beredda att hjälpa de kvinnor och barn som lyckas ta sig vidare från dessa förhållanden. Därför har vi startat unionsprojektet OMSTART, där alla klubbar inbjuds för att medverka. Som en del av unionsprojektet ingår att samla in pengar för att stödja det arbete som tjej- och kvinnojourer gör i Sverige. Det här är ett unionsprojekt dvs nationellt projekt som är inom programområdet Våld mot Kvinnor: ett av våra fokusområden!

Nationellt projekt mellan 25 maj - 10 december

Den 25 maj (som är en av FN:s orange dagar) började vi med vårt Unionsprojekt och vi avslutar efter perioden Orange the World. Vi Soroptimister stödjer FN:s initiativ Orange the World där vi fokus är "Stop violence against women". En kampanj som är över hela världen - vi färgar världen orange! Färgen orange symboliserar en ljusare framtid utan våld. Vi vill att alla flickor och kvinnor ska ha rätt till en omstart i sitt liv, till ett liv utan våld och utsatthet.

Se till att följa oss på Facebook!  Eller följ #soroptimistsweden på Instagram

Enkelt att bidra!

Sverigeunionen av Soroptimistklubbar är en del av världens största kvinnoorganisation och vill att alla kvinnor ska ha rätt till en omstart. Tillsammans kan vi göra skillnad för flickor och kvinnor, swisha bidrag till: 123 530 02 64

Det är vårt nationella Swish-nummer och ni klubbar kan också använda det.

 

Under perioden 25 november till 10 december 2020 hade vi tre välbesökta online-föreläsningar och nu finns det möjlighet att se dem igen! 

Ett tips är att ha en föreläsning som en del av ett klubbmöte!

 

 


 

 

Unionens Kalender

Hela unionens kalender Klubbarna Alla klubbars kalendrar