Sverigeunionen av Soroptimistklubbar

Orange the World

Stop Violence against Women – Stoppa våldet mot kvinnor

Alltid aktuellt men speciellt den 25 i varje månad och under 16 dagar av aktivism, 25 nov – 10 decOrange the World” 

Färgen orange symboliserar en ljusare framtid utan våld och har fått symbolisera FNs kampanj för att stoppa våldet mot kvinnor.

Statistik visar att var tredje kvinna utsätts för våld någon gång under sin livstid, men mörkertalet är ännu större. Förutom det fruktansvärda personliga lidandet för offren, kostar det samhället enorma pengar genom sjukvårdskostnader och sjukskrivningar.

För att sätta ljus på problemet instiftade FN 1999, den internationella dagen för att eliminera våld mot kvinnor den 25 november varje år.

Detta räckte inte för att belysa och minska våldet, så varje 25:e i månaden är en orange dag då ämnet lyfts till ytan för att påverka samhället och myndigheter att agera.

För att synliggöra det ännu mer startade ”Orange The World”- End Violence Against Women, 16 days of activism mellan den 25 nov fram till Internationella FN dagen 10 dec.

Vi, Soroptimister stöttar kampanjen genom egna och samarrangemang med andra organisationer ljuständningar, manifestationer, öppna möten, mailutskick till ambassader med vädjan att lysa upp sina byggnader i orange m.m.  

Ni kan även följa oss på Facebook och LinkedIn på vår sida Soroptimist Sweden där vi fortlöpande kommer dela faktainlägg och nyheter om vad vi gör runt om i världen.

Visa stöd för alla dessa kvinnor nu och för framtiden genom att bära något i orange.  Kontakta oss, din lokala FN kvinnoförening eller Kvinnojourerna om ni vill engagera er djupare.

Hoppas vi fångat ert intresse

Eva Skårner

Vice President och Advocacy Coordinator för Sverige Unionen av Soroptimistklubbar advocacy.soroptimist.sweden@gmail.com

Bilder att kopiera och använda

Viktiga datum

Under perioden 25 november till 10 december 2020 hade vi tre välbesökta online-föreläsningar och nu finns det möjlighet att se dem igen!

Ett tips är att ha en föreläsning som en del av ett klubbmöte!

Länkar till mer information dessa filer skall flyttas och länkas om

Presentation

Pressrelease

Butiken (isskrapor mm)