Nyhetsbrev nr 7 2018-2019

Unionspresidenten informerar: Världsvattendagen, CSW63, SIE:s EU-kampanj inför EU-valet

Idag, den 22 mars, sitter jag och funderar på hur jag i korthet skall sammanfatta allt som pågår i den ”soroptimistiska världen”; lokalt, nationellt och internationellt. När jag samlar all denna information fylls jag med en känsla av stolthet över vår organisation. Våra systrar ger av sin tid och delar med sig av kunskap och erfarenheter inom olika områden för att göra den här världen till en bättre plats allt leva i för kvinnor och flickor.

Detta nyhetsbrev kommer främst att handla om Världsvattendagen, CSW63 och den pågående SIE-kampanj inför EU-valet. Läs det här.

Dessutom handlar det om ”Appell för Nasrin 2019-03-29”.


Ta ställning!

ETT VIKTIGT MEDDELANDE har under veckan kommit från federationens huvudkontor med uppmaningen att TA STÄLLNING!


Advocacy

Hoppas att ni njuter av alla vårtecken som börjar synas. I detta brev ska jag skriva lite om min resa till CSW63 i New York, och ber även er som hade aktiviteter den 8 Mars, att snarast skicka in foton och några textrader, så att vi kan göra ett collage inför Hässleholm 26-28/4.

Förra nyhetsbrevets frågesvar och nya tävling finns i slutet av det länkade avsnittet. 


Programledarna informerar

Unionens programledare uppmanar klubbarna om att rösta på Bästa Projekt 2018. Läs hur det går till här! Läs också om Bästa SIE-projekt nominering  och samarbetet med Futabol Da Forca.

Landssekreteraren informerar

Då har hela 6 månader gått sedan jag efterträdde Lena Segerholm som Landssekreterare. Tiden går fort när man har roligt!!  Inledningsvis hade jag förmånen att lära känna alla våra klubbar litet bättre via verksamhetsberättelserna(VB). Det pågår många spännande projekt och program.  Mycket trevlig läsning!

Länk till information.

Rent vatten från kvinna till kvinna

Saldot på Solvattenkontot är nu 197 400kr. Under 20 februari till och med 14 mars har 63 600kr kommit in från Falkenberg, Kungsbacka, Nyköping-Oxelösund och Norrköping. För att fira att Norrköpings Soroptimistklubb fyllt 50 år arrangerade systrarna en mycket uppskattad jubileumskonsert i samarbete med Norrköpings Symfoniorkester. Den lyckade födelsedagsfesten inbringade drygt 40 000 kr. till Solvattenkontot. Vi har även fått ett generöst födelsedagsbidrag (15 000kr) från Gunnel Gyllensvaan Erichs f.d. soroptimist i nedlagda klubben Norrköping-Alosa.

SOLVATTEN i Kenya
Dolphine Anyango, programledare för SI Kenya, är vår koordinator i kontakten med de 6 klubbar vi tecknat avtal med gällande Solvattenprogrammet. Intresset från andra klubbar växer. 
Läs mer här.

Vill vi - eller ni - synas!

Arbetet med vår jubileumsskrift är i full gång. Vi som letar i arkiv, skriver etc är Annica Triberg, Kalmarklubben, Lena Lannerheim, Höör-Hörbyklubben, Pia Sandström, Härnösandsklubben och jag själv. Vi har fått fina berättelser, presentationer, en del foton etc från några klubbar. Vill just er klubb synas i boken, har ni möjlighet att med tre ord beskriva vad klubben står för, ”klubbens själ”. Det är en nyttig övning för alla i klubben. Vi har gjort en sådan i min klubb, Göteborg-Bohusklubben. Med några nya klubbsystrar var övningen intressant för såväl dessa som för oss som varit med länge.

Tacksam för bidrag snarast möjligt till christine.s.roslund@gmail.com

 
Tack på förhand och systerliga hälsningar

Christine

Nästa nyhetsbrev

Manusstopp för nästa nyhetsbrev är 5 maj 2019
Skicka gärna ditt bidrag till webbredaktion@soroptimistsweden.se så får alla i webbredaktionen tillgång till din text,