Presidenten infomerar

Önskar Er alla en god fortsättning på det nya året! Komihåg att Du själv i mångt och mycket bestämmer hur Ditt år skall utformas! Min strävan är att ge min omgivning och mig själv det bästa år jag kan! Vi i soroptimisterna har många möjligheter att vara med och göra det bästa i många olika sammanhang!
I det här nyhetsbrevet kan Du läsa om vad som är på gång under det kommande året. 

Läs mer här!

Anmälan till unionsmötet

Anmälan till unionsmötet - 31 januari 2017.

Klicka här för att komma till informationssidan!

Val av projekt

Solvatten-Programgruppen håller ständigt ögonen öppna för att hitta nya bra projekt, där insamlade medel kan komma till störst nytta. Ibland blir vi själva kontaktade, ibland hittar vi projekt genom kontakter med vänner och bekanta inom- och utomlands. Som ett exempel kan nämnas vårt senaste projekt i byn Kunkujang Mariama i Gambia, som drivs av den danska organisationen Seniorer uden Grænser .
Läs mer här!

Soroptimister investerar i utbildning

När Maria Elisabetta de Franciscis tillträde sin post som federationens president valde hon som tvåårstema för hennes presidentskap ”Soroptimister investerar i utbildning”. Läs mer för inspiration.

Kort rapport från Extension Norra Norr

Ett möte med extension ansvariga i Luleå Soroptimistklubb är genomfört.
Under detta möte bestämdes att klubben skall genomföra ett ”Gästmånadsmöte” i april. Tanken är att klubbmedlemmarna 2 och 2 ansvarar för att bjuda in och få med minst en gäst till detta möte. Under mötet skall en presentation av vår organisation och vad vi står för genomföras. Arbete med att ta fram denna presentation kommer att genomföras nu i januari. Ett välkomstpaket skall också tas fram att lämna ut till nya medlemmar.

En första kontakt är också tagen med Luleå-Gammelstads klubben för en träff i närtid.

Extension väst

En hälsning från extension väst - Bente Mörnesten - läs mer här!

Programledarna informerar

Verksamhetsåret med sikte på dialog och verkstad
Programledarna kommer att kontakta alla klubbar för att lyssna av vad klubbarna vill, vad ni gör och om ni behöver vårt stöd i något. Vi kommer att börjat kontakta er i januari och hålla på fram till juni 2017. Soroptimist international och Europafederationen ber oss stötta deras projekt, läs mer om Book Buddy och Educate to Lead Nepal i bifogad fil. Klicka här!

Dags att tävla om Bästa Projekt i Klubb. Sista dagen för att skicka in din ansökan är den 15 januari. Du skickar in din ansökan till Monica Pavlovic. Läs mer här!

SNLA/ Soroptimist Nordic Leadership Academy

Arbetsgruppen sammanträder söndag 15 januari i Stockholm i Föreningen Nordens lokaler då även representanter från de nordiska unionerna deltar ”in person” eller via Skype. Sverigeunionens Programledare kommer att delta i mötet (Monika Pavlovic)
Ett dokument som sammanfattar SNLA och varför det är bra om klubbarna har det som projekt under våren bifogas. Till nyhetsbrevet som kommer ut 2017-02-13 kommer vi informera om HUR man rekryterar kandidater till SNLA, men den klubb/ medlem som redan har någon i åtanke ombedes kontakta ngn av oss i arbetsgruppen. Våra namn o mail adresser finns i dokumentet. Ta gärna en stund på ert januarimöte och prata om SNLA, rekrytering och finansiering måste gå igång snarast.

Här finns dokumentet!

Mobiltelelefonprojektet

Hur kan en soroptimistklubb göra skillnad med förhållandevis liten nedlagd tid och små kostnader?

Läs mer här!

2016 ett bra år för mobilinsamlingen

Nettobeloppet till Plans arbete mot könsstympning och barnäktenskap i Egypten blev 21,666 kronor under kalenderåret 2016. Några sena sändningar i slutet av året kommer att redovisas under 2017 och jag beräknar den verkliga summan till ca 25,000 kronor.
Stort tack till alla som bidragit!
Hälsar
Plan Sverige och Gunnel Zenk (ansvarig för soroptimisternas mobilinsamling)

Extension SIE nyhetsbrev

Läs mer om SIE extensions arbete i deras nyhetsbrev, klicka här!