Soroptimisternas Nyhetsbrev nr 4

Alla nyhetsbrev som skickats ut till medlemmarna, finns även på hemsidan. Där finns även en utgivningsplan för när det är tänkt att nyhetsbreven ska skickas ut. Är du intresserad av att bidra med något till nyhetsbreven, så kan här hitta en mall för hur bidragen bör se ut!
Klicka här för att komma till sidan.
Kom i håg! Du kan alltid använda dig av sökfunktionen på hemsidan!

Ny månad, nya nyheter

Ny månad, nya nyheter! Efter en och en halv månad har vi i unionsstyrelsen börjat förstå att det är ett omfattande uppdrag vi har tagit på oss, men med hjälp av varandra och erfarna funktionärer arbetar vi vidare. 
Tryck på läs mer så kan Du följa vad som är på gång.

Extension syd på möte i Kristianstad

Kerstin Påhlson, Extension syd besökte Kristianstad.

Läs mer om hennes besök här!

Guvernörerna informerar

Vårt viktigaste arbete är att verka för att behålla de medlemmar vi har i klubbarna!
Det gör vi, bl a genom att alltid bjuda med gäster!
Alla blir inte Soroptimister, men även de som besöker oss berikar våra möten. Vårt nätverk synliggörs!
Mentorskap är också ett nätverk, där både adepter och mentorer har förmånen att utvecklas och ett pågående Mentorskap i klubben berikar systrarna och synliggör Soroptimismen!

Läs mer här!

Soroptimist Nordic Leadership Academy/ SNLA

”Educate to lead” är Soroptimisterna nyckelbudskap.
 De fem nordiska unionerna samarbetar för att utbilda att leda.
”Soroptimist Leadership Academy” är redan etablerad sedan 3 år i Makedonien.  Ett lyckat samarbete mellan SI Struga i Makedonien och den Turkiska Unionen.  

De Nordiska Unionerna har nu tagit initiativ till en nordisk variant som under en vecka på sommaren bjuder in unga kvinnor till en ledarskapsutbildning.
Vi inleder i Sverige – på Ölands Folkhögskola i Mörbylånga kommun vecka 26, 2017 och planerar en kurs för 20–25 kvinnor mellan 18-30år.  (4–5 från varje land).
2018 är SNLA i Norge och 2019 i Finland osv.

Vi kommer att söka bidrag för detta, men det finns ju inga garantier att vi får det. Därför kommer här ett förslag på ett klubbprojekt: Sponsra de 4–5 deltagarna från Sverige. Vi behöver få in pengar senast i mars 2017 för att kunna genomföra årets SNLA.   
Läs mer här!

Uppdaterat alla klubbstyrelser?

Nytt verksamhetsår och nya funktionärer. Se till att alla nya funktionärer har blivit uppdaterade på hemsidan. Varje klubbs webbansvariga ansvarar för att detta blir gjort! Information finns i manualen, som finns här! Eller hör av er till webbredaktionen.

Tävla och vinn Bästa Projekt i Klubb 2016

Inspirera och engagera, berätta för oss andra vilket projekt er klubb vill lyfta fram 2016!
Vi vill gärna ha din ansökan senast den 15 januari, 2017

Prisutdelning sker på Unionsmötet den 21-22 april
1:a pris är 6500:-
2:a pris är 4000:-,
3:e pris är 2500:-. 

Mer information om tävlingen  hittar du på hemsidan. Titta under programledare info,klicka här!

Varmt välkommen med din ansökan och lycka till!

Monika Pavlovic Sara Nilsson
Programledare Sverigeunionen

Valberedningens arbete inför unionsmötet 2017

Det är dags att nominera kandidater till uppdrag i unionen. Information har skickats ut till alla klubbpresidenter. Senast den 20 december 2016 måste valberedningen ha era förslag. För kontaktuppgifter till valberedningen,
klicka här för kontaktuppgifter.
Nomineringsmall finns på hemsidan, klicka här!

Solvatten informerar

Senaste Solvattensändningen med 6 Solvatten gick för 3 veckor sedan till en byfolkhögskola i Togo som ligger i Västafrika. Skolan ligger på toppen av ett berg. Regnvatten samlas i cisterner på hustaken. Vatten hämtas även i dalgångarna. Ett stort problem för invånarna är just rent vatten. Två representanter för Svenska Togoföreningen som i drygt 50 år engagerat sig i skolan delade ut två Solvatten till skolan och resterande fyra till för dem kända personer som de visste hade stort behov av rent vatten och som de kunde lita på att Solvatten skulle användas på rätt sätt. Se rapport på hemsidan. 
Klicka här för att komma till solvattens sida.