Nyhetsbrev nr 1 2019-2020

Mihaela informerar

Välkommen tillbaka efter en förhoppningsvis avkopplande sommar och ledighet. Jag hoppas att du, liksom jag är utvilad och full av ny energi för att axla de utmaningar som står framför oss. Låt oss börja med en tillbakablick på sommarens och soroptimisternas höjdpunkter.

I detta nummer kan du läsa om: 21st SI Convention Kuala Lumpur, kommande regionmöten, utveckling av Sverigeunionen och mycket mer…
Trevlig läsning!

Advocacy

Detta brev har skrivits om flera gånger, för jag har svårt att förstå vad jag, vi och omvärlden håller på med nuförtiden. Vad jag än försöker att skriva om, slutar det med en bitter ton, samt oroliga tankar för framtiden och för allt som händer runt om oss. Var är vår roll som Soroptimister och vad är systerskapet i det vi gör? Så för att få mer positiv kraft och kämparvilja citerar jag återigen FN's generalsekreterare Antonio Guterres ”It's time to push back against the Pushbackers” och  gör ett nytt försök ????
Hoppas ni alla har haft en underbar sommar och fått en massa härliga minnen, D-vitamin och energi inför höstens alla aktiviteter.

Läs mer här

Rent vatten från kvinna till kvinna

Sedan 1 juni har vi mottagit bidrag på 8400 kr från klubbar (Arvika, Göteborg-Bohus, Uppsala Carolina, Höör-Hörby och Örebro-Wadköping) och privatpersoner. Behållningen på kontot just nu är 176 000 kr.
Under juni har vi skickat 72 st solvattenbehållare till Tanzania och 36 st till Colombia (nytt land som vi testar). Transporterna har kommit fram och är utdelade. Det pågår också slutliga förberedelser för att skicka 72 st till Kenya för att utdelas av soroptimistklubbarna där. Vi återkommer med rapporter i nästa nyhetsbrev.

Information från Butiksansvarig


Butiken kommer om möjligt att vara på plats under höstens Regionmöten. Förhoppningsvis har vi då hunnit få leverans på material inför Orange Dagarna - Orange the World.

Nu är det REA i butiken! Vi säljer T-shirt för 90,- kronor/styck eller två för 150,- kronor. Tänk på att T-shirten är aningen liten i storleken. Även Reflexväst och Multiscarf säljs till nedsatt pris då det endast finns ett fåtal kvar i lager. Titta in på Butikens hemsida. (Bilden till vänster visar en ny produkt.)

Välkommen med din beställning!

Margareth Johansson
.

Regionmöten

Dags för regionmöten. Program som nått webbredaktionen presenteras också.
Regionmöte Syd 7:e september i Malmö
Regionmöte Väst 28:e september i Göteborg (Program)
Regionmöte Mitt 5:e oktober i Stockholm (Program)
Regionmöte Norr 12:e oktober i Sundsvall
Regionmöte Öst 19:e oktober i Mjölby (Program)

Workshops för presidenter

Workshops för klubbarnas presidenter anordnas på fyra olika ställen under hösten, oftast tillsammans med regionmöten. De har alla samma innehåll varför webbredaktionen tror att den inbjudan som gått ut är generell.

Programmet finns här

Följande datum och platser gäller:
7-8 september i Malmö
28-29 september i Göteborg
12-13 oktober i Sundsvall
19-20 oktober i Mjölby

 

Webbredaktionen informerar

Pga av lite strul med medlemsräkningen 30 juni och efter diskussioner med Mindbite vill vi i webbredaktionen förklara ett par saker.

När en person har lämnat föreningen skall utträdesdatum och orsak anges. Vid misstag kan personen lätt återställas då all information finns kvar. Har en medlem avlidit skall det kryssas i och datum för dödsfallet anges (eller datum för kännedom om dödsfallet.)

Radering (kryss i rutan ta bort medlem) skall bara ske när något är helt fel. Då tas all info utom namnet och aktuella datum bort. Används till exempel om en person av misstag registrerats två gånger eller namnet blivit felstavat. 

Vi vill dessutom påminna webbansvariga att meddela webbredaktionen när nya medlemmar valts in (läggs in på sidan Nya medlemmar) och även när medlem slutat (för att kunna rensa bland bloggare mm). Vi får inte automatiskt information om det. Vid dödsfall kan ni också skicka in en kort text som läggs in på sidan Minnesord.

Manual för webbansvariga finns på första medlemssidan men även en länk här, Hanteringen av medlemsregistret beskrivs på sid 27 och framåt.

SENASTE NYTT

Visst vill du vara med och påverka utvecklingen i vår organisation? Nu har du chansen!
Det är frågan om vårt emblem. En global röst för kvinnor kräver ett globalt emblem.
Var står du? Gå in och rösta på en fråga.

Mer info här  bland annat länk till enkäten.

Nästa nyhetsbrev

Manusstopp för nästa nyhetsbrev är 29 september 2019.
Skicka gärna ditt bidrag till webbredaktion@soroptimistsweden.se 
så får alla i webbredaktionen tillgång till din text.