Stop Violence against Women – Stoppa våldet mot kvinnor

16 dagar av aktivism, 25 nov – 10 dec

Orange the World

 

Lista med aktiviteter som olika klubbar genomför under dessa dagar.
(uppdaterad 21 november -  mer kommer)

SI Ystad har fått in en riktigt lång artikel i deras Lokal tidning. Läs här!

Färgen orange symboliserar en ljusare framtid utan våld och har fått symbolisera FNs kampanj för att stoppa våldet mot kvinnor.

Statistik visar att var tredje kvinna utsätts för våld någon gång under sin livstid, men mörkertalet är ännu större. Förutom det fruktansvärda personliga lidandet för offren, kostar det samhället enorma pengar genom sjukvårdskostnader och sjukskrivningar.

För att sätta ljus på problemet instiftade FN 1999, den internationella dagen för att eliminera våld mot kvinnor den 25 november varje år.

Detta räckte inte för att belysa och minska våldet, så varje 25:e i månaden är en orange dag då ämnet lyfts till ytan för att påverka samhället och myndigheter att agera.

För att synliggöra det ännu mer startade ”Orange The World”- End Violence Against Women, 16 days of activism mellan den 25 nov fram till Internationella FN dagen 10 dec.

 

Vi, Soroptimister stöttar kampanjen genom egna och samarrangemang med andra organisationer ljuständningar, manifestationer, öppna möten, mailutskick till ambassader med vädjan att lysa upp sina byggnader i orange m.m.  

 

Ni kan även följa oss på Facebook och LinkedIn på vår sida Soroptimist Sweden där vi fortlöpande kommer dela faktainlägg och nyheter om vad vi gör runt om i världen.

 

Visa stöd för alla dessa kvinnor nu och för framtiden genom att bära något i orange.  Kontakta oss, din lokala FN kvinnoförening eller Kvinnojourerna om ni vill engagera er djupare.

 

Hoppas vi fångat ert intresse

 

Eva Skårner

Vice President och Advocacy Coordinator för Sverige Unionen av Soroptimistklubbar    advocacy.soroptimist.sweden@gmail.com

Länkar till mer information

Presentation 

Pressrelease

Butiken (isskrapor mm)

Bilder att kopiera och använda

 

Unionens Kalender

Hela unionens kalender