Soroptimistklubbars blogg

Vilket blir 2015 års bästa klubbprojekt?

Publicerat söndag 8 mars 2015 kl: 18:15 Sara Gagge
mar 2015

Det har blivit dags att rösta på årets bästa klubbprojekt! Sista dagen att skicka klubbens svar senast 15 mars.Styrelsen har fått in totalt 11 projektansökningar! Vi kan bara konstatera att vi alla gör ett fantastiskt jobb!
Men, det finns några projekt som sticker ut och som har blivit nominerade av styrelsen som bästa projekt i klubb 2014/2015.
Följande tre projektansökningar är nominerade (utan inbördes ordning). 

Varberg - Jämställda kvinnor
 har genomfört en studiecirkel för nyanlända invandrarkvinnor där man har informerat och diskuterat kvinnokonventionen. Man har också tagit upp vardagliga saker ur det svenska samhället som vardagsekonomi, tand- och sjukvård.

Göteborg - Matdesperat har samlat pengar för att stödja ett bygge av `Girls shelter` på ett skolområde i Kenya. Vilket ska göra det möjligt för föräldralösa barn, framför allt flickor, ska kunna bo säkert och fortsätta sin skolgång. 

Falun - Eld och Vatten har samlat in pengar för att stötta kvinnor i Zambia för att de ska få tillgång till rent vatten (hälften av insamlade medlen har gått till Solvattenprojektet), och stödköp av pelletsspisar.

Läs mer i de bifogade filerna.

Varberg
Göteborg-Mölnlycke
Falun

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar