Soroptimistklubbars blogg

Utmaning till alla klubbar!

Publicerat söndag 4 februari 2018 kl: 14:10 Annica Triberg
feb 2018

Det är inte ofta jag önskar att jag var i 20-årsåldern igen, tvärtom är jag hyfsat nöjd över att med årens hjälp ha samlat trygghet och erfarenhet på hög. Men i somras var jag lika grön av avund som ängarna runt Ölands Alvar. Varför? Jo, när jag såg den samhörighet som så snabbt uppstod mellan de unga kvinnor som hade fått möjligheten att delta i vårt första SNLA, då hade jag velat stoppa in mig i en tidsmaskin, om så bara för en vecka.

SNLA (Soroptimist Nordic Leadership Academy) är ju, som ni systrar säkert känner till, en utbildning som ger grunderna i ledarskap och personlig utveckling för unga kvinnor under en intensiv kurs. Den kommer att ges årligt återkommande i de fem nordiska länderna under en sommarvecka, och började i Sverige, på Öland 2017. Jag var inte aktiv under hela veckan, men hjälpte till med lite smått och gott, från att köra tre förväntansfulla isländskor från tåget i Kalmar till kursgården på Ölands Folkhögskola i Ölands Skogsby och lite akututryckning i form av en pizzaleverans till hjälp med avslutningsfesten och att få dit P4 Kalmar för ett inslag om utbildningen i lokalradion. Att höra deltagarna summera utbildningen var fantastiskt, alla var rörande överens om att detta var kunskaper de skulle ha med sig ut i livet.

I år hålls SNLA alltså i norska Röros den 24-30 juni och vi hoppas förstås kunna erbjuda unga kvinnor att åka dit. Därför utmanar vi våra systerklubbar i Sverige: Om vi alla skänker 1000 kronor per klubb så kan fem unga kvinnor få möjligheten att delta. Visst hänger ni på? Så, se till att sprida vår utmaning i alla kanaler ni har – möten, månadsbrev, egna FB-sidor...

Bevis på vår insättning finns här nedan (och har någon en tidsmaskin undanstoppad på vinden, meddela mig så hoppar jag in i den och förvandlas till en hälften så gammal upplaga av mig själv).

 

 

  1 Kommentarer

Kommentarer

2018-02-05 09:16:34

God morgon Annica,

Vad roligt att, en måndag morgon, gå in på vår blogg och se ett nytt inlägg. Jag har saknat det under januari månad.
Mycket bra initiativ av dig/er att skriva om SNLA. Vår klubb har redan anmält en kandidat och därför kommer snart att genomföra en aktivitet bl.a för att samla in pengar till SNLA. Inte bara 1000 kr utan vi satt ribban ligger högre.
Hoppas att fler klubbar ansluter sig både med nomineringar som bidrag.

Med önskan om en trevig vecka.
Från Skåne

Mihaela Aquelius

Lägg till kommentar