Soroptimistklubbars blogg

Tid för te eller hur blir du vän med tiden?

Publicerat söndag 22 november 2015 kl: 21:56 Sandra Gonzalez Sköld
nov 2015

 "Tid för te? Fokus, sinnesro och kreativitet" var titeln på föredraget som Dorotea Pettersson höll. En inspirerande kvinna som idag arbetar som tidscoach och föreläsare, en livsresa som är imponerande då hon berättade att hennes utbrändhet gjorde så att hon var hemma i över 6 år!

Idag är hon mer vän med tiden och det är också ett budskap hon vill förmedla.

"- Se till att bli vän med tiden och här är också hur vi tänker om begreppet tid viktigt. Om du hela tiden tänker negativt att du är stressad så blir det jobbigare och du får en känsla av att du jagar och jagar men ändå inte hinner!"

Att hitta en balans mellan fokus, sinnesro och kreativitet är något man ska sträva efter och här kommer te med i bilden. Att göra sig en kopp te är egentligen en symbol för det som ger oss den känsla som vi eftersträvar och för att göra sig en kopp te behöver man ta en paus. Att våga ta pauser för att ladda om gör att man kan fokusera och bli mer kreativ. Pauser där man inte slösurfar runt eller kollar mail eller Facebook på mobilen är viktiga för att nå sinnesro, att helt enkelt våga göra ingenting.

"- Självklart går det också att ta sig en god kopp kaffe men se till att ta pauser. Det finns studier som visar att upp till 40 minuter klarar man att vara koncentrerad, men det finns även studier som visar att man håller fokus i cirka 20 minuter. Kom också ihåg att prioritera och planera för att kunna vara här och nu, att göra det du tänkt under dagen."Om jag bara gör det här, så"-tankarna dyker upp hela tiden så måste man våga prioritera såväl på jobbet som privat. Det finns egentligen inte så många måsten som man tror"

Det var en kväll med många intressanta frågeställningar kombinerat med konkreta tips på att bli vän med tiden. En kväll med många tankar om inställningen till tid.

Nästa träff är måndag 14 december med Välgörenhetsauktion med julbord. Läs gärna mer på www.soroptimistsweden.se/kungsbacka

 

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar