Soroptimistklubbars blogg

Strömstad firade 30 år!

Publicerat onsdag 27 april 2016 kl: 19:52 Sara Gagge
apr 2016

Igår firade klubben 30år, med en kväll som berörde oss alla på många sätt.

Vi firade precis som Margareta Ohlsson, vår charterpresident hade planerat hela vintern, för oss. Hon var med oss hela kvällen.

I den stilla soliga ( men kalla) kvällen gjorde vi en båttur genom först Strömstads skärgård och sen Kosterskärgården ut till Ursholmen, den västligaste bebyggda ön i Sverige. Vi njöt av goda minnen och samvaro, god mat o dryck, vacker musik och sång och mustiga smugglarhistorier.

Vi beslöt att dela ut tre stipendier á 10 000 kr till tre kvinnor runt 30 år med Strömstadsanknytning som verkar i enligt våra Soroptimistiska syfte.

Alice Wallin, skall få Margareta Ohlssons minnes stipendium för sin forskning och avhandling om fiskkonsumtion, diabetes och hjärtkärlsjukdom.

Weiwei Persson belönas sitt arbete med att stärka små flickors självkänsla med barnböcker som både är spännande, konstnärligt vackra och berörande. "Superhjälten" på Kabusa böcker.

Camilla Hedin, får stipendium för sitt stora engagemang för integration och inkludering. Camilla har bland annat lyft fram talangfulla nyanlända unga kvinnor som poeten Hind Abib.

Lis Palm
Strömstad Soroptimistklubb

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar