Soroptimistklubbars blogg

Stipendiater Falu Soroptimistklubb 2016

Publicerat fredag 4 mars 2016 kl: 16:43 Marianne Westman
mar 2016

Falu Soroptimistklubbs stipendiater 2016 

                   

"Carla Dahlberg har sedan i november 2014 stöttat och hjälpt de som har det svårt i samhället.  Carlas engagemang började med julklappsutdelning och var tänkt att sluta där. Men när julhelgen var över kunde Carla helt enkelt inte sluta hjälpa de som har det svårt och hon startade en Facebookgrupp där hon fortsatta att ge de mest utsatta i samhället stöd.

Efter att Carla tog kontakt med Martina i Borlänge anslöt sig Carla till www.hjälptill.nu. Syftet med den föreningen är att vara ett stöd till människor i kris. Föreningen Hjälptill.nu finns sedan dess i både Falun och Borlänge och har gemensamma stadgar. Men de hjälper till på lite olika sätt utifrån de behov som finns i de två städerna och också efter förmågan att ställa upp på sin fritid.

Carla är en enastående kvinna med ett mycket varmt hjärta och hon kan helt enkelt inte låta bli att engagera sig. Allra mest klappar hennes hjärta för utsatta barn! Hon brinner för alla människor som har det svårt och hon är förutom i hjälptill.nu även engagerad i både projekt i Gambia och I den flyktingkris som Europa befinner sig i just nu. Hon drar sig inte för att själv sätta sig i en fullastad lastbil och köra genom Europa till de som behöver hjälp."

"Martina Bergman har under flera år med stor entusiasm och engagemang arbetat för att bekämpa fattigdom i Borlänge hos kvinnor och ensamstående m.fl. Martina har jobbat ideellt med detta 4-9 timmar per dag och har lyckats samla in ca 500 000 kr till mat och underkläder mm under mindre än två års tid.

Martina har även lyckats få många att engagera sig för att hjälpa andra. Martina startade den ideella föreningen Hjälptill.nu som idag har 3500 medlemmar och som hjälper de som hamnat i ekonomisk kris, så att de får det mest nödvändiga som mat, hygienartiklar mm.  Pengarna som samlas in går direkt till dem som behöver det och så vill Martina att det ska vara.  Hon arrangerar även ”julklapp till alla” inför julen, då hon samlar ihop julklappar för att dela ut dessa någon dag innan julafton till behövande.

Martina har lyckats få dem som behöver hjälp att våga be om hjälp idag. Hon slussar även vidare dem som hon inte kan hjälpa, t.ex. till spelberoendeenheten, RIA m.fl. Martina har sett att de som blir hjälpta i  99 % av fallen hjälper någon annan på något vis. Martina är en godhjärtad och varm person som verkligen bryr sig om de som har det svårast i samhället."

 

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar