Soroptimistklubbars blogg

Sotenäs Soroptimister höststarade med konstvandring och charterfest i sjöbod

Publicerat fredag 25 september 2015 kl: 16:14 PiaMaria Finn Hansson
sep 2015

 

 

Sotenäs Soroptimistklubb startade upp höstens sammankomster med ett besök på Udden i Hunnebostrand. Efter en vecka med underbart ”brittsommarväder” mötes över 30 st tjejer på Udden för en vandring i det gamla stenbrottet, tyvärr var inte vädret med oss, för västan tog fart och det blåste upp riktigt rejält, men, det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder…. President Marianne Harryson hälsade oss välkomna och så började vi gå runt de olika konstverken, först ut var Vindarnas Hus som Marianne berättade om, sedan var det Monica Kjellson, Anna-Lena Olsson, Helle-Trine Moe-Johansson, Pia Setterberg, Margita Lenhoff och Marianne Hellmans tur som berättade om verken: dragkedjan, stegen till himmelen, ska vi spela kula, badtjejen Danuta mfl.

Udden Skulptur 2015 är en jubileumsutställning! Den finns på plats till slutet av september, så har du inte besökt Udden, så skynda Dig! Det började för fem år sedan och intresset för utställningen bara växer och växer. Det gamla stenbrottet, som ligger i Hunnebostand och en otroligt betagande utsikt över havet som erbjöd frakt till andra kontineter, har fått nytt liv! Konst huggen i sten ger upplevelser av form och uttryck, fantasi och nya möjligheter. Det hårda materialet tillåter en rent fysisk kontakt med konstverken. Tjugo konstnärer från fem olika länder deltar i utställningen. Åtta av skulpturerna är gjorda häri Bohuslän ,på Konstnärernas verkstad i Skärholmen och vid stenbrotten i Hallinden, Tossene och Evja. De flest skulpturerna är till salu. Visionen om Stenens Hus är än så länge en vision, men med stora möjligheter att bli verklighet.

När så vandringen var över tog vi oss alla till Hellmans sjöbod i Ulebergshamn där clubmästarna Pia och Marianne hade dukat upp med härliga landgångar, dryck, kaffe och munkar. Vi alla åt med god aptit. Lotter såldes och ett dignande vinstbord väntade, men när så väl maten var uppäten påkallade president Marianne på uppmärksamhet för 2 st ny medlemmar chartrades: Anna-Lena Höglund och Ramona Sivertsson. Till vardags så arbetar Anna-Lena som administrativ chef på Sotenäs Kommun och Ramona som Kyrkokamrer i Södra Sotenäs Församling. Styrelsen läste upp Soroptimisternas syften, vilka är vi ? Vad gör vi ? Hur blir man Soroptimist? namnbricka och Nunnans bön överlämnades. Ett glas med ”skumpa” serverades och en skål utbringades för de medlemmarna, välkomna tjejer!

 

 

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar