Soroptimistklubbars blogg

Soroptimist BOOST på SI Convention 2019 i Kuala Lumpur

Publicerat lördag 7 september 2019 kl: 17:06 Tiina Kantola
sep 2019

Det är andra gången som medlemmar från SI Stockholm-City åker på Convention. Förra gången var Istanbul 2015 då vi blev varse om hur enormt stor, med stor tyngd i världen Soroptimist International är i de viktigaste frågor för mänskligheten. Vi växer varje gång vi fattar hur mycket vi kan göra - vi kan göra vad som helst, när vi vill. Och det har så stor betydelse!

Redan i Istanbul beslutade vi att åka till Malaysia för Convention – once in a lifetime! Vi bokade biljetter och boende ett halvår i förväg. Vi träffades hemma hos varandra för KL möten, åt och drack gott i malaysisk andra och registrerade oss, vi hjälptes åt och svetsades samman redan då. Vi läste i reseguider och satte mål för resor och aktiviteter utöver själva Convention.

Vi delade lägenhet i Kuala Lumpur på 40:e våningen med vidunderlig utsikt över alla skyskrapor. Vi var så nöjda och glada tillsammans. Men vi var absolut inte förberedda på tre dagars kongress och bli totalt ”blown away” av de fantastiska invigningstalen; av drottning av Malaysia, SI President, Convention Committée Chair m m. Av att 119 soroptimistunioners flaggor bars fram på podiet, av alla 123 länder där vi finns!

Alla våra och f ö FN:s fokusområden, SDG:s togs upp av olika talare, professionella och världskända kvinnor i sina områden. Man lyfter från bänken där man sitter i auditoriet bland 1000 kvinnor från hela världen. Man blir så berörd och upplyft. Det är detta vi finns till för, det är detta som behöver träffa vår medvetenhet, få oss att förespråka för var vi än befinner oss, och, sist men inte minst agera – agera i projekt, aktiviteter och allt mellan stort och smått, lokalt och globalt. Och sedan rapportera för att våra 20 representanter i sju FN städer kan föra vår talan till världens beslutsfattare.

Det finns inte ett soroptimistmöte utan god mat – i Malaysia av sådan höjd och mängd att arrangörerna var tvungna att be om ursäkt för om vi åt för mycket! - Så, nu har jag inte skrivit något om innehållet, det går inte. Kom till Convention i Dublin 2023!

 

 

 

 

  1 Kommentarer

Kommentarer

2019-11-26 10:47:30

Tack! Härlig läsning!

Lena Lannerheim

Lägg till kommentar