Soroptimistklubbars blogg

Sista inlägget från CSW61

Publicerat söndag 19 mars 2017 kl: 09:49 Sara Nilsson
mar 2017

Veckan har varit fullmatad från morgon till kväll med ett undantag för tisdagen då det damp ned ett brev i den digitala brevlådan som sa: All Events Cancelled Tuesday Due to Snow Storm! FN högkvarter stängde under tisdagen för att man väntade snöstorm, den största nederbördsmängden i mars månad på 129 år. Så blev det inte riktigt men likväl låg all verksamhet nere hela tisdagen och programmet startade igen på onsdagen.

 

Behållningen för mig har varit att få vara med och lära mig mer om hur vår organisation arbetar på den internationella arenan. Min insikt är att det finns soroptimister i alla federationer som i princip arbetar året runt med att lobba och verka för att kvinnor och flickors liv skall förbättras inom eller genom FN, ECOSOC och UN Woman.

 

På plats på CSW61 fanns soroptimister som arbetat i många år med förberedelser inför och genomförande av CSW och med särskilt fokus på det dokument som CSW skall utmynna i. Dokumentet heter Agreed Conclusion och är en handlingsplan för staterna att förhålla sig till när de skall arbeta för jämställdhet. Med hjälp av deras arbete och uthållighet, har Soroptimist International år efter år bidragit i hög utsträckning till kontinuitet, ackumulerad kunskap och erfarenhet och därmed en förmåga att påverka de frågor som ofta är de svåraste att hantera i Agreed Conclusions.

 

Många systrar bidrar till att Soroptimist International ses som en professionell och trovärdig samarbetspartner. Från våra grannländer arbetar representanter från Norge och Danmark, många av oss har träffat både Sigrid Ag och Ulla Madsen. Jag har noterat att hur vår union arbetar med CSW skiljer sig från våra grannländer och om vi vill, finns det saker att lära som säkert är intressant för flera kvinnor i vår egen union. Min önskan och dröm är att vi är ett gäng soroptimister från Sverige som åker på CSW 62, då är temat Women in rural areas, och att där är en delegation från svenska regeringen där soroptimisterna ingår.

 

  3 Kommentarer

Kommentarer

2017-03-21 22:01:09

Inspirerande och lärorikt Sara!
Det är verkligen fantastiskt att träffa lalla dessa kvinnor som jobbar mot ett gemensamt mål!
Välkommen hem förresten!!!

Monika

2017-03-20 22:08:45

Såååå härligt att läsa om Ditt starka engagemang! Ser verkligen fram emot att få hälsa Dig välkommen och lyssna på Dig vid unionsmötet i april!!

Kärstin Jacobsson

2017-03-20 17:11:21

Intressant att följa sin resa! Tack för sina inlägg. Mvh Sandra i Kungsbacka-klubben

Sandra Gonzalez Sköld

Lägg till kommentar