Soroptimistklubbars blogg

Regionmöte Syd 170902

Publicerat måndag 11 september 2017 kl: 08:35 Charlotte Härstedt
sep 2017

 

 

 

 

 

                                            Bilderna visar presidenten i Ystadsklubben, Ingemo Nilsson, som hälsar alla välkomna (t.v.) och
dagens föredragshållare M-L Wentzel och Hans Hansson

 

Ystads Soroptimistklubb hälsade den 2 september medlemmar i Region Syd välkomna till regionmöte på restaurang Lite Mer i Ystad.

Dagens tema var ”Miljö och hållbarhet”. Ett femtiotal soroptimister från Varberg i norr till Ystad i söder tillbringade en mycket intressant dag hos vår klubb.

Som första punkt på programmet berättade vår egen medlem och tillika unionens representant i Svenska FN-förbundet, Marie-Louise Wentzel, om FN:s klimatmål och hur vi kan, i såväl stort som smått, leva upp till dessa.

Efter en god lunch fortsatte dagen med ett fantastiskt intressant föredrag om hur man, med Ystads kommun som förebild, kan motverka kusterosionen med hjälp av påfyllning av sand, hämtad ur de sandbankar som byggs upp relativt kustnära på havsbottnen under havets naturliga rörelsemönster. Detta framfördes på ett såväl underhållande som pedagogiskt sätt av professorn i teknisk vattenresurslära vid LTH, Hans Hansson (som för övrigt fått en egen brygga vid Ystads Saltsjöbad).

Dagen avslutades med kaffe och mingel, då även unionens företrädare, vice unionspresident Christine Safi-Roslund, presenterade unionens arbete. Därefter fick vi en livfull och entusiastisk presentation av president elect för Sverigeunionen, Mihaela-Lucia Aquelius från Hässleholmsklubben.

Vid 16-tiden skildes vi alla åt och konstaterade att vi fått uppleva ett mycket lyckat regionmöte och säkert ser alla fram emot att träffas nästa år igen.

 

  1 Kommentarer

Kommentarer

2017-09-14 08:37:45

Jag är tacksam för möjligheten att fått presentera mig själv och lite av mina tankar för närvarande systrar.
Tack för ett välordnat möte med intressanta föredrag. Jag ser framemot fler av det slaget.

Tacka alla ni i Ystad klubben.

Mihaela Aquelius

Lägg till kommentar