Soroptimistklubbars blogg

Regionmöte Öst i Åtvidaberg 3 oktober 2015

Publicerat måndag 2 november 2015 kl: 18:59 Lena Källström
nov 2015


(här kommer deltagarna)

Soroptimistflaggan var hissad, solen sken från en klarblå himmel och det var varmt i luften. Åtvidaberg visade upp sitt allra finaste ansikte för alla som tagit sig till Regionmöte Öst den här dagen. Under den inledande kaffestunden fylldes Hembygdsgården av ett intensivt sorl – så som det blir när många samlas och har mycket att prata om.

Klockan 9.45 tog Åtvidsklubbens president, Caroline Blixt, ordet och hälsade alla välkomna. Som första programpunkt stod representanter från Unionsstyrelsen för ordet, Ann-Sofie Pettersson och Catherine Hessel-Westling. Det gjorde de under styrelsens motto: ”Vi gör så gott v i kan”. Unionspresident Catherine Hessel-Westling, tog sedan över stafettpinnen och berättade om pågående projekt i Sverige samt Sorptimismen i övriga världen

Därefter lyssnade vi till Viveka Adelswärd, svensk språkvetare och professor emerita i samtalsforskning, författare med mera.  Hon förgyllde vår förmiddag med att prata om mäns och kvinnors olika sätt att använda språket. Mycket intressant, tänkvärt och roligt. 


(i Örtagården)

I Örtagården Borago vid Bysjöns strand berättade Caroline Blixt om en av Sveriges första trädgårdsarkitekter, Ester Claesson. Nästa programpunkt var ett solkanonskott och information om Solkanonklubben vars skyttar avfyrar Solkanonen varje dag under sommaren, klockan 13.00, oftast med solens hjälp. Men den här dagen var det en av de gästande systrarna, Kerstin Isling, som fick tända stubinen.


(i väntan på saluten)

I solens sken med Bysjöns spegelblanka vatten som bakgrund, berättade Ann-Christine Söderlund, om sitt liv som Soroptimist. Vi fick följa med på en resa från Umeå till New York.


(AC berättar)

Heidemarie Rosenqvistova-Strecha från Västerviksklubben berättade om Solvatten, Kerstin Isling, östra regionens representant i valberedningen uppmanade alla att tänka positivt kring att åta sig uppdrag inom Soroptimisterna både på klubbnivå

Behållningen av dagens lotteri gick till Åtvidabergsklubbens projekt Morogoros Barn, ett barnhem i Tanzania. Butiken var representerad och många systrar köpte de nya tröjorna. Det blev tillfälle till rundvandring i Hembygdsgården och som minne att ta med hem fick alla deltagare Solkanonklubbens Sjökort över Bysjön, framställt av Caroline Blixt.

Text Ylva Lund foto Lena Källström

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar