Soroptimistklubbars blogg

Presentation av Jönköpingsstipendiaten Mona Jaber

Publicerat söndag 31 maj 2015 kl: 14:39 Maud Lagerborg
maj 2015

 

Mona Jaber arbetar som projektledare i projektet Handlingskraft Öxnehaga. Hon har en examen i Internationellt arbete- globala studier som hon studerade vid Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping. Denna tjugofemåring med rötter i Israel är uppvuxen på Öxnehaga i Jönköping.

Det var under en kurs i Mellanösternkunskap som hennes intresse för internationellt arbete började. Efter sin examen fick hon jobb ganska snabbt, och 2014 öppnades möjligheten att arbeta med ett projekt med syfte att engagera kvinnor på just Öxnehaga som saknar föreningsvana. Kvinnorna ska stöttas att komma igång att röra sig utanför hemmet. Dessutom är ett syfte att träffa kvinnor från ”grannländerna” då det finns starka spänningar mellan olika nationaliteter. Träffarna bidrar till att lätta på spänningarna och bygga upp ett förtroende.

Projektet får ett statligt bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Integration är också ett av kommunens prioriterade områden. 64 % av de som deltar i projektet har utländsk bakgrund, och en del har barn. Kvinnorna får vara med och påverka programmet och de är välkomna att bidra med sina idéer. Aktiviteterna hålls dock endast på Öxnehaga.

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar