Soroptimistklubbars blogg

När det kör ihop sig finns systrar!

Publicerat måndag 12 juni 2017 kl: 18:04 Sara Gagge
jun 2017
Återlämnande av barnbarnen till deras föräldrar som fått några dagar på egen hand skulle ske smidigt på Nationaldagen. Tåg mellan Kalmar och Malmö brukar rulla fint, men i Hässleholm blev det totalstopp. Strömlöst söderut, trötta barn och mormor. Kaos och inga ersättningsbussar på stationen. Jag behöver inte orda mer, jag tror fler som brukar åka sträckan har upplevt situationen. Nu var det inte infrastruktur jag skulle fördjupa mig i utan Soroptimister och systerskap. Allt ordnade sig väl, barnens föräldrar kom i bil och hämtade sina små och jag som skulle till jobbet i Växjö nästa dag såg ingen större vits att åka med till Malmö och riskera få svårt att ta mig norrut då.
Ringer såklart SI Hässleholm och frågar om någon syster har nattlogi. Tack Mihaela Aquelius för telefonjour en helgdagsafton.
Tack Ingrid och Björn för er gästfrihet. Nu rullar tåget mot Växjö och jag har sovit gott i vacker Göingebygd. Frågan är fri, och det går ju att bjuda igen.

Catherine Hessel Westling
SI Kalmar

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar