Soroptimistklubbars blogg

Motala Soroptimistklubb Månadsmöte februari 2020

Publicerat onsdag 4 mars 2020 kl: 13:26 Kerstin Pedersen
mar 2020

Februari månadsmöte 2020 hölls på Vadstena Folkhögskola

Vår president, Kerstin Våtz hälsade oss välkomna och startade med att tända ett ljus för vår bortgångna syster Ulla-Karin Hallberg som blev 94 år samt att tända vår ljusstake och prata om Soroptimismens betydelse för varandra, för vår klubb, Sverigeunionen, Europafederationen och Soroptimist International. Vi behöver varandra.

Ulla Molin höll en fin minnesstund med varma personliga minnesord över vår bortgångna syster Ulla-Karin.

Program: Lena Vidstige, sjuksköterska, barnmorska, sexolog och volontär höll ett mycket intressant föredrag om sin tid i Kenya.

Under fyra veckor i november 2019 var Lena i Kenya som volontär på en klinik utanför Mombasa som ligger i Kustprovinsen i sydöstra delen av landet.

Kliniken, Kinondo Kwetu Health Services, grundades av en svensk familj och har under åren fått mycket utrustning från Sverige.

Kliniken har mödrarvård för kvinnorna var 4:e vecka under graviditeten. De får förebyggande mediciner som vitaminer och folsyra, (B-vitamin).

Många kvinnor söker sig till kliniken för att få hjälp och förlossningen är gratis. Finns även eftervård.

Det finns även röntgensal, ultraljud och HIV-klinik på området.

Läs gärna mer om Lenas arbete på Facebook: VOLONTÄR VIDSTIGE.

Vid gåva, tex ett Matpaket för 200 kronor får man 15 kg matingredienser som räcker 1,5 månad för en familj. För den som vill bidra går det bra att Swicha på 070-950 74 73. Märk ”Matpaket”.

Efter föredraget hölls sedvanliga förhandlingar

Kerstin Våtz avslutade kvällen med att först blåsa ut ljuset för Ulla-Karin, därefter släcktes vår ljusstake för att markera mötets avslutande.

 

 

 

Lena Vidstige avtackas av Pia Gustafsson

 

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar