Soroptimistklubbars blogg

Medlemsmöte Sotenäs Soroptimistklubb 11 maj 2015

Publicerat fredag 22 maj 2015 kl: 13:17 Gunnel Barkeby
maj 2015

En blåsig och regnig vårkväll styrde Sotenäs Soroptimistklubbs medlemmar sin färd ut till Johannesviks Campings matsal för att ha sedvanligt månadsmöte med tema för kvällen: *Charterfest, * umgås och lära känna varandra bättre * musikquiss * lotteri mm. Vi gick alla med snabba steg in i den mysiga och varma matsalen på Johannesvik, där vi möttes av president Marianne Harryson välkomnade oss med en kram. Alla systrar samlades och Johannesviks egen kock Anette berättade vad vi skulle få att äta: laxlasange med sallad, dressingar och till efterätt rabarberkompott med glass, mm så gott!  De fyra ljusen tändes för Soroptimist International av Pia Settergren, Europafedrationen av Monica Kjellson, Sverigeunionen av Helle-Trine Moe-Johansson och för vår egen klubb Sotenäs Marianne Harryson, därefter sjöngs sången ” Om jag kan hjälpa någon än ”. Mötet var öppnat och vi satt oss och intog den underbart delikata måltiden.

Som uppgift fick vi systrar vid de tre olika borden att under middagen ta reda på så mycket vi kunde om våra nya medlemmar Britt-Marie, Kristina och Gunnilla. Vi var inte nödbedda: vi frågade och frågade, tjejerna svarade och svarade och när så väl middagen var slut fick varje bord ta med sig den ”nya” systern upp och ställa sig och presentera vår syster, detta uppskattades mycket och presentationen blev uppsläppt, lätt och rolig.  De nya medlemmarna hade genast något gemensamt, de tyckte att musik och sång skall byggas upp av glädje och det bådar ju gott!

 


Från vänster: Gunilla Friberg, Kristina Friberg, Britt-Marie Hallén

Ett musikquiss tog nu vid. Tre systrarna Britt-Marie, Monica och Marianne bänkade sig och tog fram sina ukulele-instrument och till deras ackompanjemang så sjöngs en massa olika sånger, såsom Dagnys café,  Börja om från början, Fattig bonddräng mfl. och ur dessa sånger fick man så ihop ett musik-kryss! Vinnare av detta kryss blev Elisabeth Isaksson och Eia Stenman Carpenter. Stort tack till Er som fixat krysset….

Christina ”Pia” Höij som var intiativtagare till att starta upp Sotenäs Soroptimistklubb år 1986, berättade för oss om varför hon ville/tyckte att en Soroptimistklubb skulle behövas på Sotenäset? Målsättningen var att få fram tjejer från olika yrkesgrupper, träffa andra som man inte umgås med i ”vanliga” fall,  att man skulle ställa upp för varandra för , Soroptimist står ju för ”Systrar som vill det bästa”. Hon lyckades locka ihop lite över 20 tjejer och det är ca 10 stycken tjejer kvar sedan klubben startades. Fantastiskt! I Sverige är vi ju 1400 st medlemmar.

Charterakten startades och fram kallades de nya medlemmarna: Kristina Friberg, Britt-Marie Hallén och Gunnilla Friberg. President Marianne Harryson höll ett fint tal som bl.a. innehöll:  tillsammans med andra kvinnor kan vi göra mycket, för nätverket blir större och större, allting går att göra något åt….. Styrelsens medlemmar läste upp Soroptimisternas syften, Vilka vi är och vad vi gör? Varsin namnbricka överlämnades, Marianne läste upp dikten: En nunnas bön sedan reste sig alla upp och hyllade de nya medlemmarna med ett fyrfaldigt hurra och så skålades det med ett glas bubbel.

Ett gigantiskt vinstbord med allt ifrån hattar till vårblommor hade Kärstin Jacobsson och ”Pia”Christina Höij fixat, lotterna gick åt som smör i solsken och många av oss systrar gick hem lyckliga, med fina vinster.

President Marianne tackade alla för en lyckad afton och hälsade oss välkomna till nästa möte i juni då det blir vandring ute på Fykan Ramsvikslandet med Eva-Stig Blomgren ifrån Uddevalla.  Marianne slutade med orden: TACK för att Ni finns!

Vid pennan

PiaMaria 

 

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar