Soroptimistklubbars blogg

Månadsmöte November 2015

Publicerat tisdag 24 november 2015 kl: 21:03 Lena Lewander
nov 2015

WATER IS LIFE

SAVE WATER SAVE LIFE

Ännu ett intressant samarbete med Rotaryklubben i Torsås/Söderåkra som denna kväll stod för programpunkten ”MISSION – LET’S SOLVE WATER” med den unga – 25 åriga medarbetaren från Xylem CHARLOTTE STENBERG.

 

Rotary inledde kort kvällen efter en god måltid och Anna-Lena gjorde en fin presentation av SOLVATTEN som senare renderade i att Rotarys vinlotteri med summan 540 kr överlämnades till vårt Solvattenprojekt. TOPPEN tyckte vi alla!

Charlotte berättade om sina två veckor som utvald volontär i Xylems välgörenhetsaktivitet i Indien att undersöka och utvärdera det engagemang som företaget gör i området ca 40 km utanför Calcutta, West Bengalregionen. Xylem bidrar med medel tillsammans med kommuner i att bygga främst toaletter i skolor, men även installera handpumpar till brunnar. Flickor har stora problem under mensperioden att hålla hygienen, vilket nu med ordentliga toaletter med avfallshantering av bindor som går till förbränning och dessutom har speglar efter önskemål installerats i dessa rum.

En mycket viktig del i arbetet är att utbilda barnen – det är de som utbildar vidare andra barn och i slutänden påverkar de vuxnas inställning. Bara att just lära sig vikten av att tvätta händerna resulterar i oerhört positiva resultat. Xylem har sedan 2008 utbildat 38400 elever och 54 skolor har nått en hög standard tack vare installation av toaletter.

Vill Du veta mer: www.watermark.com.

WATER IS LIFE – SAVE WATER, SAVE LIFE!

 Charlotta berättade med mycket engagemang och inlevelse, vilket även fick många i gänget att reagera och kommentera med egna erfarenheter.

Vid pennan

Ann-Christin Bayard

Grupp A

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar