Soroptimistklubbars blogg

Loppor till pottor

Publicerat onsdag 6 juli 2016 kl: 13:12 Charlotte Härstedt
jul 2016

Ystads Soroptimistklubb anordnade den 2 juli loppis på Österports torg i Ystad. Intäkterna kommer att tillfalla projektet Peepoo som startades av lundaklubben. Engångspottorna skickas till utsatta områden i bl.a.Kenya, där många barn faller offer för den dåliga toaletthygienen.

De flesta av systrarna i Ystads Soroptimistklubb hade nagelfarit innehåll i skåp och lådor och sorterat ut sådant som inte längre kom till användning i egna hushållet. Allt som är helt och rent kan komma till användning hos någon annan och det resulterade i en mängd fina föremål till loppisförsäljningen. Flera av klubbens medlemmar ställde, trots lite osäker väderlek, dessutom upp med ett par timmar av sin tid för att hjälpa till i ståndet. På bilden syns, förutom den förträffliga, helt nedbrytbara engångspottan, Charlotte, Karin, Gunilla, Gudrun och projektansvariga Kerstin Påhlsson.

 

  2 Kommentarer

Kommentarer

2016-08-10 10:19:23

Absolut något att ta efter för oss andra! Var det en allmän loppisdag och hur fick ni platsen? Via kommunen eller ...? Skulle vara bra att få veta mer om det, tack.

Lena Lannerheim

2016-07-08 10:06:45

Bra initiativ!
Lyckantill med fortsättning, önskar Lisa som är sekr i Fbg:s klubben

Elisabeth Ruhdensjö

Lägg till kommentar