Soroptimistklubbars blogg

Kanalens dag i Åkersberga

Publicerat söndag 11 september 2016 kl: 15:38 Inger Olofsson
sep 2016

Kanalens dag i Åkersberga
Att samla in pengar till Solvattenprogrammet kan ske på många olika sätt. Vaxholmsklubben valde att vara med på Kanalens dag i Åkersberga.  Ett evenemang där företag och föreningar i Österåkers kommun visar upp sig. Vi hade två lotterier och försäljning av hembakade, bullar, skorpor och bröd. Till lotterierna hade ICA, COOP, Åkersberga växtförsäljning och ett par andra lokala företag skänkt fina priser.

 På plats hade vi en Solvattenbehållare som demonstrerades och broschyr och kort att dela ut. Intresset för Solvatten var stort. Kortet visar effekten av ett års användning av Solvatten. Det ger en bra bild av vad Solvatten betyder för en familj i Afrika utan tillgång till rent vatten.  Många valde att ge ett ekonomiskt bidrag direkt andra köpte lotter eller vårt hembakade.  Vid dagens slut var allt sålt och vi som varit på plats kände oss väldigt nöjda med att kunna bidra med över 5000 kr till Solvattenkontot.

 Under eftermiddagen hade vi ett trevligt besök av Petra Wadström som uttryckte sin tacksamhet över vad Soroptimisterna gör för Solvatten.

  1 Kommentarer

Kommentarer

2016-09-13 08:51:47

Bra jobbat. De fem familjer som får möjlighet till rent vatten bli verkligen hjälpta.

Bo Hansson

Lägg till kommentar