Soroptimistklubbars blogg

Integrationsprojekt med nyanlända kvinnor fortsätter i Jönköpingsklubben

Publicerat torsdag 5 oktober 2017 kl: 18:56 Monica Pavlovic
okt 2017

Det har gått ett år sedan projektet för nyanlända kvinnor startade och  vi kan med glädje berätta att vi kommer att fortsätta.

Kvinnorna tycker att träffarna är betydelsefulla och vi är ett viktigt nätverk. Som en Soroptimist är det självklara argument att jobba vidare och erbjuda fler träffar under året. Vi har skapat ett nätverk för dem som de förmodligen inte skulle ha fåttt om det inte vore för projektet. Denna kväll var Emma Pavlov som är studievägledare på Jönköping University  inbjuden för att berätta om studier på JU. Kvinnorna kommer från Syrien och har bott i Sverige mellan 1-2 år. Idag läser de svenska på Lernia och har i sitt hemland studerar bland annat ekonomi, juridik och till lärare. Deltagarna uppskattade Emmas besök och de kände att de fick svar på sina frågor. Frågor om ansökningsprocessen, behörighet och hur det är att studera som en mogen student var några områden som diskuterades.

Nästa träff önskar deltagarna få lära sig mer om hantera olika Office program som exempelvis power-point, excell och wordprogrammet. 

Hälsningar från Jönköpingsklubben
Monika Pavlovic

 

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar