Soroptimistklubbars blogg

Härligt möte bland höga berg och djupa dalar!

Publicerat torsdag 14 april 2016 kl: 19:00 Karin Vilhelmsson
apr 2016

Tänk att den äntligen blev av, resan och återseendet jag drömt om så länge.

Den 19 februari landade jag i Kathmandu, Nepal för en 10 dagars vistelse med många mänskliga möten. Det var 15 år sedan sist och målet för min resa var att träffa mina fadderbarn, fadderskola samt knyta kontakt med Soroptimistklubben i Kathmandu.

Tack vare sociala medier som facebook hade jag inför resan kontakt med soroptimistklubben och redan dag 2 så hade jag blivit inbjuden till deras lokal. Soroptimisterna i Kathmandu har en klubblokal på ett hotell i centrala stan. Jag möttes av Bhawana Rijal, en juriststudent som öppnade dörren och tog emot mig. I Sverige är vi väldigt fixerade vid tid och det är de inte i Nepal så efter ett tag dök de tre andra soroptimisterna upp. Det var ett jättetrevligt möte med mycket nyfikenhet och öppenhet kvinnor emellan. De berättade om sina olika projekt som sedan ett knappt år tillbaka helt fokuserar sig på att hjälpa flickor och kvinnor som råkat illa ut efter den stora jordbävningen som raserade så mycket. Bland annat höll de precis på att distribuera anteckningsböcker som kan användas i skolan och som man i Nepal måste betala själv för. Ett projekt heter "Educate girls to lead" vilket innebär att de stödjer flickor som bor i avlägsna områden att utbilda sig.

Luleå soroptimistklubb kommer nu att etablera en Friendship Link med klubben och se hur vi kan hjälpa dem i något av deras projekt.

Bhawana Rijal (juriststudent), Past President Uma Bhandari (antropolog), Helena Lilja, President Radha Nepal (lärare), General Secretary Dipa Khakurel (ingenjör)

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar