Soroptimistklubbars blogg

Grant of Friendship i Seattle, Sara från Luleå söker svar på tre frågor

Publicerat fredag 8 april 2016 kl: 10:22 Sara Nilsson
apr 2016

Sista mars 2015, mer än ett år sedan, skickade jag in min ansökan att få Grant of Friendship från Northwestern Region, Soroptimist International of the Amercias. På frågan varför de skulle välja mig, svarade jag att jag vill lära mig mer om deras arbete med att engagera samhället de lever i för att åstadkomma förändring. Sedan ville jag lära mig hur de förvaltar de mål som deras union sätter upp. Hur skapar de engagerande och livaktiga projekt och verksamheter utifrån vad deras union ser som fokusområden och slutligen ville jag veta hur gruppen män arbetar med jämställdhet i deras samhällen. Kanske kunde det finnas lösningar hos dem som jag kunde ta hem och applicera på svenska förhållanden för att öka jämställdheten hos både kvinnor och män. Självklart valde de mig. Mina motiv låg helt i linje med deras arbete som är att skapa bättre ekonomiska förutsättningar för kvinnor, arbeta mot våld mot kvinnor samt att bidra till jämställdhet. Om du är intresserad av att veta hur det går för mig så är du välkommen att följa med mig västerut. Idag fredag den 8 april, om mindre än en timme kliver jag på planet mot Seattle. Jag har allt med mig utom en bit av mitt hjärta, det blev kvar i sängen bredvid min son som jag pussade på kinden innan jag klev in i flygtaxin. På återhörande/Sara Nilsson, Luleå Soroptimistklubb.

  8 Kommentarer

Kommentarer

2016-04-12 08:42:47

Så spännande att följa Din upptäcktsfärd! Ser fram emot att få ta del av Dina erfarenheter och insikter!

Kärstin Jacobsson

2016-04-12 00:01:02

Det ska bli spännande att följa din blogg. Du är en fin förebild för många. Härligt!! Allt gott!!

Lena Lannerheim

2016-04-12 00:00:15

Det ska bli spännande att följa din blogg. Du är en fin förebild för många. Härligt!! Allt gott!!

Lena Lannerheim

2016-04-11 09:27:12

Lycka till på din resa, Sara! Jag är säker på att du lär ut minst lika mycket som du själv lär.
Hjärtat ditt väntar hemma. You go girl! Kram!

Johanna Richardsson

Johanna Richardsson

2016-04-08 19:44:51

Ha det fantastiskt, Sara! Vi följer dig på distans.

Karin Kårström

2016-04-08 17:09:17

En riktigt fin tid, ska det vara, de små orden försvinner ibland.

Anita Westerström

2016-04-08 17:05:06

Härligt Sara, hoppas att du får en riktigt tid i Seattle. Jag ser fram emot att få följa din blogg. Lycka till!

Anita Westerström

2016-04-08 16:06:00

Jag håller tummarna för att allt går bra för dig Sara. Ser verkligen fram emot när du kommer hem och berättar för oss andra i Luleå Soroptimistklubb om hur de arbetar "over there". :-)

Eva-Linnéa Eriksson

Lägg till kommentar