Soroptimistklubbars blogg

Faluns decembermöte

Publicerat fredag 16 december 2016 kl: 14:13 Marianne Westman
dec 2016

Ett månadsmöte där decembermörkret och den vita snön omslöt oss. Den stjärnklara kvällen med -15 grader utomhus, erbjöd en vacker inramning till klubbmötet! Stearinljusen, julgranen och alla goda systrar skänkte behaglig värme och ljus åt vårt möte. Detta möte hade inte mindre än tre olika insamlingar igång denna kväll.

Samtliga systrar skänkte denna kväll 100 kr i 'Julklapp' till klubbens stöd för kvinnor som söker hjälp på skyddat boende i Falun. 'Julklappen' inbringade 2 000 kr! Dessutom hade de flesta med sig inslagna julklappar till barn mellan 0-18 år (märkta med innehåll och tänkt ålder), att delas ut genom årets stipendiaters (Martina Bergman och Carla Dahlberg) försorg, föreningarna "Hjälptill.nu/För Falun i Falun", till familjer som inte har möjlighet att handla själva. Det blev snabb fullt under granen!

Kvällen inleddes med glögg och goda tillbehör, därefter bjöds risgrynsgröt, julskinka och ost till julvört och knäckebröd. Slutligen väntade ett välfyllt kaffebord, vars godsaker avnjöts medan klubbmötet hölls. 

Flera 'förskräcktes' av den titel programledarna hade gett månadsmötet i december! Alla gillar inte att 'pyssla', men de flesta gillar att handla och det tog kvällens värdinna (tillika programledare) fasta på! Därmed fanns ett utbud av 'pyssel' och goda marmelader och choklad att inhandla. Dessa småsaker inbringade hela 2 100 kr, som skänks till 'Solvatten'!

Denna kväll var fylld av värme, glada skratt och omtanke om medmänniskorna! 

God Jul alla Systrar från Falu Soroptimistklubb!

 

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar