Soroptimistklubbars blogg

Arbetet fortsätter i Falun

Publicerat lördag 25 april 2015 kl: 15:05 Sara Gagge
apr 2015


Stimulerade av att ha blivit nominerade till BKP av SverigeUnionens styrelse (kändes som en vinst i sig!), fortsätter vi nu vårt arbete med projektet 'Eld och Vatten'. Sverigeklubbarna gav oss efter omröstning ett tredje pris vilket vi är väldigt glada över, tack! Nu fortsätter vi arbetet.


21/4 2015 var det dags för 'Välgörande Mode och Skönhet', en trevlig kväll anordnad av Falu Soroptimistklubb, ett led i projektet 'Eld och Vatten'. Konceptet är en win-win situation!
Vi säljer biljetter x antal biljetter till gäster som får ta del av en presentation av fina varor och tjänster, de får en lättare förtäring, samt 10 % rabatt i butikerna en viss tid framöver. Vi säljer vin till dem som vill köpa det. Butikerna når ut till de intresserade gästerna som är presumtiva kunder. Ja, i sammanhanget kan vi ju lägga till ett tredje ”win”, vår insamling som får ett tillskott!

Kvällen inleddes med festligt mingel, ”bubbel” med tillbehör av olika slag tillhandahölls. En kort presentation av vilka Soroptimisterna är och information om projektet som Faluklubben bedriver gjordes av klubbens president. Foldrar med info om både Soroptimisterna, Solvatten och ECS pelletsspisar hade en strykande åtgång. Ett par gäster var intresserade av oss Soroptimister och en av dem är redan anmäld som gäst vid vårt klubbmöte i maj.

Butikerna ”Lust och Fägring” och ”Twilight” i Falun informerade om färg och figur/modellval, samt visade läckra skor och accessoarer!   Butikerna bjöd på fina lotterivinster, hjärtligt TACK för det!
Fyra lyckliga vinnare strålade av glädje och vårt projekt fick in ytterligare medel och därmed möjlighet att hjälpa fler kvinnor/flickor till säker matlagning, begränsa avskogningen söder om Sahara och att ge vatten av god kvalitet till människor i den del av världen där detta inte är en självklarhet!
Arbetet fortsätter!
/Marianne Westman
Falu Soroptimistklubb

  0 Kommentarer

Lägg till kommentar