Soroptimistklubbars blogg

8 mars i Hörby med Emma Leijnse

Publicerat lördag 24 februari 2018 kl: 14:35 Lena Lannerheim
feb 2018

Vi i Höör-Hörby Soroptimistklubb firar den Internationella Kvinnodagen på kvällen den 8 mars med början kl 19. Den blir garanterat intressant! Alla är välkomna till Hörby kommunhus, Ringsjövägen 4.

Under kvällen bjuds på aktuella teorier om vad det nya utbildningsgapet mellan kvinnor och män riskerar att leda till. Emma Leijnse, journalist och författare har rest genom Sverige för att undersöka hur samhället förändras när utbildningsgapet ökar. Hon lyfter fram forskning på området, levandegör människorna bakom siffrorna och beskriver vad som förmodligen händer när kvinnorna tar över.

De välutbildade kvinnorna i medelklassen är det nya kunskapssamhällets vinnare, de lågutbildade männen dess förlorare. Samhällets absoluta topp består fortfarande av män, men de dominerar också den grupp i botten som saknar utbildning och som blir allt tydligare avskuren från resten av samhället. Pojkarna som misslyckas i grundskolan riskerar att bli utan både jobb, partner och barn. Deras utanförskap är en av vårt tids stora utmaningar.

Under kvällen delas vårt SIV-pris ut till en speciell kvinna. Vi bjuder dessutom på fri entré och eftersits med diskussion och fika för 20:- och inte minst blomsterauktion på dekorationerna! Insamlade medel går efter önskemål från Emma L till Rädda Barnen. Som sagt: Välkommen!

  1 Kommentarer

Kommentarer

2018-03-03 13:16:39

Mycket bra initiativ och inspirerande sätt att uppmärksamma den internationella kvinnodagen.

Mihaela Aquelius

Lägg till kommentar