Kungsbacka

Klubbinformation

Region: Region Väst
Charterdatum: 1976-04-25
Mötesdag: Andra måndagen i månaden.
E-post: kungsbacka@soroptimistsweden.se
Vänklubbar: Aalborg - Danmark Halden - Norge De Eemsmond - Holland Eura-Säkylä - Finland

Klubbkontakt: Gunilla Hasewinkel President: Gunilla Hasewinkel

  Välkommen till vår klubb!

Vi är 25 kvinnor i olika åldrar som träffas under trevliga former en gång i månaden. Vi har olika teman på våra möten allt från att besöka företag till inspirerande föreläsningar och vi strävar efter att ha ett bra program utifrån många aspekter genom hela året. En grundpelare i klubben är engagemanget för olika sociala projekt som vi driver både på lokal och internationell nivå. Vill du veta mer om oss eller komma som gäst på ett klubbmöte är du varmt välkommen att e-posta våra kontaktpersoner ovan!  Vi hälsar alla yrkesverksamma kvinnor i Kungsbacka kommun välkomna till vår klubb!

I år har vi bl a varit med på Internationella Kvinnodagen, läs mer här och arrangerat Flerklubbsmöte med klubbar från Göteborg och Varberg, läs mer här.

Varmt välkommen önskar vi alla kvinnor i Kungsbacka!


KUNGSBACKA SOROPTIMISTKLUBB BJUDER IN TILL FÖRELÄSNING OM KÖNSRELATERAT VÅLD MOT KVINNOR: VAD INNEBÄR DET?,
VAD BEROR DET PÅ?, OCH VAD FÅR DET FÖR KONSEKVENSER?

JURISTEN SOFIA LUNDGREN REDER UT BEGREPPEN, OCH SVARAR GÄRNA PÅ MÅNGA FRÅGOR!

ONSDAGEN DEN 16 MAJ KL. 18:30
PÅ TRÄFFPUNKTEN, VÄSTERGATAN I CENTRALA KUNGSBACKA.

ENKLARE MÅLTID INKL KAFFE/TE OCH KAKA, PRIS 100 KR/PERSON
AVANMÄLAN/ ANMÄLAN AV GÄSTER SENAST FREDAG 11/5 TILL RENÉE, TEL 0708 930193, ELLER MAIL RENEE.MB @ SWIPNET.SE


Projekt  2015-2017

"Rent vatten från kvinna till kvinna med Solvatten"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubbens pågående projekt är Solvatten, en svensk uppfinning som renar förorenat vatten genom solens ultravioletta strålar och värme. Solvatten består av en dubbelsidig svart plastbehållare där varje sida tar 5 liter, dvs totalt 10 liter vatten. På två till sex timmar renas vattnet genom värme och solens ultravioletta strålar. Det är då drickbart och kan användas till matlagning eller hygien.

Utvärdering visar att en familj som har Solvatten blir friskare, barnen i familjen kan gå till skolan, kostnaden för medicinerna minskar och kvinnan kan bidra till familjens försörjning.

Insamlade medel går till inköp av dessa plastbehållare och till att förmedla dem till Soroptimistklubbar i Afrika för utdelning till behövande familjer. Läs även mer här

Här är bilder från 2016-års evenemang på Kulturhuset Fyren, där vi hade nöjet att lyssna på Petra Wadström på plats! Över 150 personer var med på 8-mars-tillställningen som gjordes tillsammans med kommunen och andra kvinnoorganisationer. Stort tack till alla sponsorer, vi fick in över 16 000 kr till denna kväll!


 

 

Tidigare projekt

 

 

 

 

 

 

 

 

Under åren 2011 - 2014 valde medlemmarna i klubben ett lokalt projekt med fokus på att stödja Emelie Kanter från Göteborg i henne barnhems och skolprojekt i Ghana -  idag Great Andoh International School. www.greatandoh.com

 

 

 

 

 

 

Kungsbackas Kalender