Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Sök

Varberg

Charterdag 1960-09-03
Mötesdag Sista tisdagen i månaden
E-post varberg@soroptimistsweden.se
Vänklubbar
 
President Carin Dagman

Varbergs Soroptimistklubb bildades år 1960. Under årens lopp har klubben på olika sätt medverkat både globalt och lokalt i olika projekt. Det är framför allt verksamheter där vi har möjlighet att stärka kvinnors ställning och flickors rätt till utbildning.
Ett av de projekt som klubben stöder är Solvatten – ett enkelt sätt att rena vatten med hjälp av solenergi. Vi har genom detta projekt försett kvinnor i Senegal med ca 65 st Solvattendunkar. Vi har även samarbetat i olika hjälpprojekt i Zambia och Tanzania.

Lokalt stödjer vi Kvinnojouren  Frideborg och Ungdomsjouren Tigerlilja i Varberg.

Två av klubbens projekt har blivit framröstade av Sveriges Soroptimsitklubbar till Bästa projekt. År 2015 för ett projekt där klubben anordnade en studiecirkel , ”Hur jämställda är kvinnor i Sverige? Om kvinnors rättigheter på lättläst svenska” för invandarakvinnor. Och år 2019 för ett projekt angående att skapa opinion för att porrfilter införs i de halländska kommunernas skolor, ett projekt i samarbete med Soroptimistklubben i Kungsbacka.
 
Klubbmedlemmarna träffas varje månad för klubbmöte – ibland kombinerat med ett studiebesök eller inbjuden föreläsare.

Välkommen att kontakta vår president Carin Dagman (e-post varberg@soroptimistsweden.se) om du tycker att Varbergs Soroptimistklubb är intressant och du vill medverka till att  stärka kvinnors ställning och förbättra de mänskliga rättigheterna samt få nya vänner.

Vill du stödja vår verksamhet så kan du göra det genom en gåva till bankgiro: 5714-2549 eller Swish-nummer: 123 091 06 04

Du kan följa oss på Facebook och  Instagram