Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Search

Umeå-Sävar

Charterdag 1961-02-17
Mötesdag Andra tisdagen i månaden.
E-post umea.savar.soroptimistklubb@gmail.com
Facebook Öppna i Facebook (ny flik)
Vänklubbar

TRONDHEIM Syd Norge
VASA – Finland
WÜRZBURG – Tyskland

 
Klubbkontakt Ingela Jonsson Skärfstad
President Ingela Jonsson Skärfstad

VÄlkommen till Umeå-Sävar soroptimistklubb 

Klubben träffas andra tisdagen i månaden. På våra klubbmöten har vi intressanta föreläsningar och vi gör också studiebesök på olika arbetsplatser. Vi har ofta inbjudna gäster som vill veta mer om Soroptimisterna och vår klubb.

Vi arbetar i projekt och vi har olika samarbetspartners. För närvarande arbetar vi i ett mentorprojekt som vi kallar Snabbspåret. Vi är mentorer för nyanlända kvinnor som har akademisk bakgrund och som gått Arbetsförmedlingens utbildning Korta vägen. Adepterna har önskemål om att få ett jobb i paritet med sin utbildning och vi som är mentorer kan ge stöd när det gäller att söka jobb, att utöka sitt nätverk i Sverige, att bli bättre på svenska och att lära sig mer om svensk kultur och levnadssätt.

Varje år uppmärksammar vi FN:s kampanj Orange the world- Stoppa våldet mot kvinnor, under perioden 25:e november till 10:e december. Vi har tagit initiativet till att offentliga byggnader lyses upp i orange under kampanjperioden samt haft insamling till Umeå stadsmissions kvinnojour och till Sverigeunionens projekt OMSTART- stöd för Sveriges tjej- och kvinnojourer. I år kommer vi att ha en utåtriktad aktivitet på Utopia för att berätta om Orange the world.

Ett annat projekt vi arbetat med i flera år är Solvatten- Rent vatten från Kvinna till Kvinna. Solvatten är en uppfinning som renar förorenat vatten genom solens ultravioletta strålar och värme. Vi har samlat in pengar bland annat genom att sälja Restaurangchansen (ett häfte med rabattkuponger på restauranger och vissa affärer). Inkomna medel går till inköp av Solvattenbehållare och att förmedla till behövande familjer i framförallt Afrika.

Välkommen att kontakta oss!