Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Sök

Kalmar

Charterdag 1977-05-14
Mötesdag Första tisdagen i varje månad.
E-post kalmar@soroptimistsweden.se Bankgiro: 5631-0964 Swish: 123 265 27  82
Vänklubbar
 
President Ann-Christin Jaensson

KLUBBMÖTE DEN 5 MARS


Kalmar Soroptimistklubb i samarrangemang med Queens of Kalmar inbjöd till en kväll i gudinnornas tecken med 30 intresserade åhörare. Vår egen syster Beate Leggedör tog med oss på en intressant resa många tusen år tillbaka och berättade om kvinnans starka ställning under nordisk mytologi med temat “Från Freja till Jungru Maria”. Kvällen avslutades med enbart klubben som valde in en ny medlem, Pernilla Stening med skål och hälsade henne hjärtligt välkommen till vår Kalmar klubb.

                     

                   

KLUBBMÖTET DEN 9 JANUARI 

Vår egen Soroptimist i Kalmarklubben Linda Af Geijersstam lantbruksrådgivare, expert på majsodling berättade om sitt intressanta arbete på Lantmännen. Lantmännen är ett lantrbrukskooperativ som producerar råvaror till svenska matproducenter som Axa, Kungsörnen, Finn Crisp, Go Green, Korvbrödsbagaren m.fl. Linda visade bilder från besök hos lantbrukare i hela landet där hon ger rådgivning av odling, grödor, bekämpning av skadedjur och mycket mer. Ett uppskattat föredrag som mynnade ut i många frågor. President Anki Jaensson tackade Linda med ett intyg på att en gåva skänkts till Solvatten som ett tack för ett mycket intressant föredrag. 

      


ÅRETS SISTA KLUBBMÖTE HOS INGEGERDS OSTKAKA

Kvällens gäst Anita Wollin, fastighetsförvaltare, berättade on hennes intressanta yrkesliv som är upprinnelsen till boken “Mina 33 år i Kopparslagaren” där alla intäkter går oavkortat till Operation Smile. En trevlig avslutning på kvällen vek vi var sin julgra
n i papper under ledning av Masako Lönnbro Fukino.  

         

KulturellA lördagAR med Ukrainska Kvinnor & Barn 2023

Lördagen den 6 maj intog ett 20-tal ukrainska kvinnor med barn från Nybro samt 8 sorptimister från Kalmarklubben Kalmar Slott. Under ett par timmar strövade alla runt i slottet och tog del av dess historia men också den fantastiska digitala världsutställning Monet & Friends Alive. Många samtal, skratt och erfarenhetsutbyten fördes. Efter en trevlig dag vinkade vi av våra Ukrainska vänner.

 

Lördagen den 4 mars traffades 9 soroptimister i Kalmarklubben 12 kvinnor och 4 ungdomar från Ukraina för en upplevelse på Kalmar Läns museum. Spännande utställningar om det förlista Regalskeppet KRONAN, Sandbyborgs Utgrävningar på Öland, jultomtens Jenny Nyström och Mästerliga Metaller. En härlig lunchbuffet och många intressanta samtal.


Välkommen till Soroptimisterna i Kalmar

Soroptimist International är en av världens största partipolitiskt och religiöst obundna kvinnoorganisationer med ca 75000 medlemmar i 122 länder och i Kalmar är vi många inspirerande och engagerade kvinnor. Genom ett starkt nätverk av yrkesverksamma kvinnor, bidrar vi till att stärka kvinnans ställning globalt, nationellt och lokalt. Vi förser kvinnor med en plattform för arbete i samhället och vi ger kvinnorna en röst.

Många klubbar engagerar sig i projekt av olika slag. Vi i Kalmar är bl a aktiva i projekt Rent vatten från Kvinna till Kvinna med Solvatten, projekt med ukrainska kvinnor och deras barn och stöttar sedan många år Kalmar läns Kvinno- och Ungdomsjour.

Gå gärna in och läs mer:
www.soroptimistsweden.se/soroptimist/projekt/rent-vatten-fran-kvinna-till-kvinna-med-solvatten/
https://www.soroptimisteurope.org

Hoppas du finner inspiration och att du känner att Soroptimisterna är ett forum för dig.

Välkommen

KALMAR SOROPTIMISTKLUBB