Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Sök

Jönköping

Charterdag 1984-09-22
Mötesdag Första eller andra måndagen i månaden. Mötesplatsen varierar och är beroende av programmet. Kontakta president Anita Andersson för mer information.
E-post jonkoping@soroptimistsweden.se
Vänklubbar
 
Klubbkontakt Anita Andersson
President Anita Andersson

 

Välkommen som gäst till Jönköpings soroptimistklubb

Soroptimist kan översättas till soror optima/sorores optimae, det vill säga bästa syster/systrar. 

 

Vi arbetar föratt förbättra villkoren för flickor och kvinnor i hela världen. Om du vill träffa nya människor och arbeta för just kvinnor och flickor är Soroptimisterna ett bra alternativ att engagera sig inom. Klubbens medlemmar representerar olika yrkesgrupper och erfarenheter vilket ger en bra grund för medlemmarnas utveckling.

 

Du kan utöka ditt nätverk lokalt, nationellt och globalt samtidigt som du kan engagera dig för kvinnor på olika nivåer om du vill. Lokalt via klubben, nationellt och globalt genom den övergripande nationella organisationen. Varje ny medlem, eller syster som vi säger, får en fader som berättar och vägleder.

 

Klubben träffas en gång i månaden. Vid dessa möten är det ofta föreläsningar om relevanta och intressanta ämnen, och vi äter en bit mat tillsammans. För att lära känna varandra inom nätverket genomför vi egoföredrag där vi berättar kort om oss själva.

 

Inomsoroptimismen arbetar vi i olika projekt, ofta med flera medverkande i varje. Projekten syftar mot de värden vi arbetar för, nämligen att stärka kvinnors och flickors villkor i hela världen, och kan behandla både stort och smått. Vårt projekt 2023-2024 är att lyfta fram FNs projekt Orange the World – arbetet med att avskaffa våld mot kvinnor. Detta gör vi tillsammans med andra organisationer.

 

 

 

Länkar

Soroptimist International

Soroptimist European Federation

Sveriges Kvinnolobby