Sverigeunionen av Soroptimistklubbar
Sök

Stipendieutdelning vid Falkenbergs Gymnasieskola

Stipendieutdelning vid Falkenbergs Gymnasieskola

  • 2020-06-19
  • Falkenberg
Mollie Martinsson och Julia Weidelöv 17 TEA

Falkenberg Soroptimistklubb Stipendium 2020

 

I år delade vi ut två stipendier och de gick till Mollie Martinsson och Julia Weidelöv, 17TEA, som gått Teknikprogrammet, med motiveringen:

 

De har i sann soroptimistanda verkat som varandras ”bästa systrar” och lyft både varandra samtidigt som de jobbat för att lyft andra tjejer i klassiskt maskulina miljöer.

Mollie och Julia har under hela sin tid på teknikprogrammet varit engagerade elever som aldrig backat för utmaningar, men har under sitt sista år lyft detta till en ny nivå när de i höstas startade upp sitt UF-företag UPPERCUT UF. Deras affärsidé var att designa och sälja mittsar för Thaiboxningsträning anpassade för kvinnor och juniorer. Produktidén fick Julia redan ett år tidigare då hon i produktutvecklingskursen skulle utveckla en produkt och såg en brist i sitt träningsmaterial.

De har sedan drivit sitt företag och trots svårigheter på vägen fått klubbar runt om i Sverige inse bristen på material anpassat för kvinnor och sedan blivits årets UF-företag i Halland. Där de i regionfinalen var de enda kvinnorna!

Två tjejer som hjälper andra tjejer att också ta plats i företagsvärlden, idrotten och tekniska sektorn – kan det bli mer passande som soroptimiststipendiater?