Sverigeunionen av Soroptimistklubbar

Borås

Charterdag 1953-10-20
Mötesdag Oftast den andra måndagen i månaden, men kan variera
E-post boras@soroptimistsweden.se
Vänklubbar
 
Klubbkontakt Jessica Syrén
President Jessica Syrén

    

Borås Soroptimistklubb

Borås Soroptimistklubb startades redan 1953 som den sjätte klubben som startades i Sverige och 2013 firade vi vårt 60-årsjubileum. Klubben har under årens lopp haft glädjen och ansvaret att leda/delta i unionsstyrelsens arbete under några perioder. 

Genom åren har klubben engagerat sig i olika projekt i egen regi eller i samverkan med andra klubbar och stora ekonomiska bidrag har kunnat skickas till bl.a.  Ett pensionärshem i Hellbronn i Österrike där flyktingar från första världskriget bodde, Chigato High School i Zimbabwe för modernisering av sovsalar och kök samt makarna Ekmans verksamhet till stöd för flickor i Garissa, Kenya (www.garissa.se).

Vårt senaste klubbprojektet har avsett ett stipendium till Amra, en begåvad ung kvinna från Bosnien/Herzegovina som med vårt ekonomiska stöd kunnat genomföra sin utbildning till farmaceut vid universitetet i Tuzla. Nu återstår endast ett halvårs praktik innan hon får sin legitimation. Vi har fått en fin kontakt med henne och hoppas kunna besöka henne under 2020.

Vi träffas vanligtvis en gång per månad och bjuder då in någon föredragshållare, gör ett studiebesök eller kanske ser en intressant film. Gemensamt för alla våra aktiviteter är att de har fokus på kvinnors situationer och våra aktiviteter leder ofta till intressanta diskussioner.    

Vill du komma som gäst på en klubbträff? Kontakta Jessica 0708-258869 jessica.syren@ginatricot.com eller Carin 0733-310379 cwestin@telia.com så berättar vi mer.

En vacker söndag i mars-21 gjorde vi en gemensam promenad runt Tranemosjön, fikade och gick igenom några klubbärenden. Ett härligt sätt i coronatider att prata om vad vi vill göra under resten av året.

Fr vänster: Jessica Syren (ordf), Erika Blomgren, Annelie Schwartz, Margit Bylin, Carin Westin, Helena Rowell och Petra Karlsson

Erika och Petra är nya medlemmar sedan hösten-20.

 

Amra, snart färdig farmaceupt   

  Amra som student och som stolt innehavare av sitt examensbevis