den 1 december 2019

Orange The World

Vi var på stan med orangefärgade paraplyer.

Har du sett oss?

På skyltsöndagen den 1 december kunde du se systrar från Landskrona Soroptimistklubb i stadens centrum med orangefärgade paraplyer.

I en av bodarna på Järnvägsgatan fick intresserade veta mer om vår klubb i Landskrona och om ” Orange the World”. I boden kunde man också köpa paraplyerna med vår logga, vackra korrespondenskort, pocketböcker samt kassar sydda av unga kvinnor i Moçambique.

Några av oss var runt i vimlet, pratade med folk och delade ut flyers med OTW budskap samt informationsblad om Landskronaklubben.

Under 16 dagar med start den 25 november kommer höstmörkret att färgas orange världen över. Detta för att med manifestationen ”Orange the World” protestera mot våld mot kvinnor. Den startar den 25 november, som är den Internationella dagen mot våld mot kvinnor, instiftad av FN och avslutas den 10 december på Mänskliga rättigheternas dag, en annan viktig FN-dag.

Under parollen ”We stand up for women” håller det internationella nätverket Soroptimist International olika evenemang runt om i hela landet. Det kan handla om bland annat ljusmanifestationer för våldsoffer och/eller öppna föredrag om ämnet. Framförallt har du troligen sett, eller kommer du att se många – inte bara kvinnor – klädda i orange och även byggnader belysta i denna hoppets färg.

På Facebook, under Soroptimist Sweden, hittar du mer information.

#westandupforwomen
#16days
#soroptimistinternationaleurope

All news

Landskronas Calendar (only Swedish)

Club Calendar Klubbarna Alla klubbars kalendrar