Umeå-Sävar

Club Information

Region: Region Norr
Chartered: 1961-02-17
Meeting day: Andra tisdagen i månaden.
Email: umea-savar@soroptimistsweden.se
Friend clubs: TRONDHEIM Syd - Norge
KOKKOLA-Karleby - Finland
VASA - Finland
NAMSOS- Norge
WÜRZBURG - Tyskland

Club Contact: Elisabeth Åström President: Elisabeth Åström

Välkommen till Umeå-Sävar soroptimistklubb

Klubben träffas varje månad och har ett tema för varje klubbträff. På vårens sista möte hade klubben besök av Brottsottermyndighetens generaldirektör Annika Öster. Traditionsenligt bar medlemmarna sommarhatt på detta möte.

Klubben har gjort flera studiebesök hos bl a Tidningar i Norr och SCA Obbola som tillverkar förpackningspapper för konsument- och transportförpackningar, till övervägande del baserad på färsk vedfiber.

Klubben har också inlett ett samarbete med Medborgarskolan för att ingå i samtalsgrupper med kvinnor i olika yrkeskategorier och med olika teman vid varje tillfälle. Läs mer på Medborgarskolans hemsida.

Umeå-Sävar Soroptimistklubb anordnar olika aktiviteter till förmån för projekt Solvatten.  Läs mer om projektet.  De senaste tre åren, på Världsvattendagen den 8 mars, har vi visat Solvatten på Umeå badhus.

Sedan hösten 2015, pågår Mentorskap inom klubben. Systrarna är mentorer, men det är också systrar som rekryterar adepterna. 
Vi har haft en utbildningskväll för mentorer/adepter, men också för klubben och inbjudna gäster.
Soroptimism och Mentorskap går hand i hand och synliggör dessutom Soroptimisterna.
Önskas mera info, kontakta Susanne Hjort (skogstorp.i.savar(at)gmail.com eller Christina Zeidlitz (christina.zeidlitz(at)gmail.com.

Under de två senaste åren har vi sålt Restaurangchansen som finns i många städer och är ett häfte med rabattkuponger på restauranger och vissa affärer. Häftet kostar 220 kr och hälften får den klubb/ organisation som säljer häften.Häftet är väldigt populärt så det är lättsålt och 2014 års behållning blev 10 000 kronor som oavkortat går till projektet Solvatten. Vi har också haft loppmarknader för att samla in pengar till projektet.

 

Välkommen att kontakta oss! 

President för klubben är Elisabeth Åström. Vill du veta mer skicka e-post till elisabeth.astrom(at)ume.se

 

 

 

 

 

 

 

Umeå-Sävars Calendar (only Swedish)